Opinia Timisoarei

Inca doua centrale termice de cartier vor functiona la Timisoara. Guvernul a alocat bani Coltermului pentru finalizarea investitiei

TIMISOARA. Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, a semnat ordinul de alocare a 800.000 de lei catre Primaria Timisoara pentru finalizarea lucrarilor la doua centrale termice de cartier.

Cele doua centrale sunt amplasate in Calea Buziasului si in zona Dunarea, langa Stadionul CFR. Lucrarile la cele doua investitii au demarat in urma cu 2 ani, iar cele doua centrale sunt deja construite in proportie de 50%.

Pentru a putea finaliza cele doua centrale pana la sfarsitul anului, Guvernul vine acum cu cota-parte din bani. Odata puse in functiune, cele doua centrale, va rezulta o reducere a 2% a costurilor din pretul de productie a agentului termic„, a declarat Ion Piturca, director tehnic al Colterm Timisoara.

Mai mult, cele doua centrale ar urma sa produca si energie electrica ce va fi, insa,  preluata de catre Enel.

Cele doua centrale termice ar urma sa deserveasca aproximativ 2.000 de persoane, iar intreaga investitie costa 2,3 milioane de lei. In Timisoara mai functioneaza o astfel de centrala de cartier, in Freidorf.

Exit mobile version