Noutati :

Inca un Consulat Onorific la Timisoara: cel al Bulgariei! Deschiderea oficiala include un spectacol si inaugurarea unui parc

26 aprilie, 2011 - 12:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La Timisoara se deschide Consulatul Onorific al Bulgariei la Timisoara, iar consul va fi Gheorghe Nacov. Cu acest prilej se va deschide un parc de joaca pentru copii, donatie din partea unei firme bulgaresti de constructii.

Ambasada Republicii Bulgaria la Bucuresti va deschide un Consulat Onorific in Timisoara cu circumscriptia consulara care cuprinde 4 judete: Timis, Arad, Hunedoara si Caras – Severin.

Inaugurarea Consulatului include deschiderea unui parc de joaca pentru copii, in centrul orasului Timisoara, donatie din partea unei firme de constructii din Bulgaria, Ambasada Republicii Bulgaria la Bucuresti si Uniunea Bulgara din Banat.

Programul mai cuprinde un spectacol in Sala Mare de consiliu a Consiliului Judetean Timis, intre orele 18.30 si 19.45.

La Ceremonia oficiala de deschidere vor participa secretarul permanent din cadrul Ministerului Afecerilor Externe  al Bulgariei, Maxim Gaytandjiev, E.S. Valentin Radomirski, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bulgariei in Romania, Rosen Ivanov, presedintele Agentiei de stat pentru Bulgarii din Strainatate, Niculae Mircovici, Secretar al Camerei Deputatilor si deputat al minoritatii bulgare din Parlamentul Romaniei, Gheorghe Nacov – Consul Onorific, presedintii organizatiilor minoritatii bulgare si diplomati.

Deschiderea oficiala a consulatului are loc vineri, 29 aprilie, incepand cu orele 17, la sediul central al Uniunii Bulgare din Banat, din Piata Unirii, nr.14.

Acesta este cel de-al 14-lea consulat onorific deschis la Timisoara. Pana acum s-au deschis, la Timisoara, Consulate Onorifice ale urmatoarelor tari: Austria, Cehia, Franta, Germania, India, Italia, Republica Moldova, Peru, Serbia, Suedia, Tarile de Jos, Tunisia su Ungaria.

Gheorghe Nacov, noul consul onorific al Bulgariei la Timisoara, este primar in comuna Dudestii Vechi, acolo unde traieste cea mai mare comunitate de bulgari din judetul Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...