Noutati :

Inca 3 luni pentru demolarea acvariului din Piata Victoriei si mutarea lui in Piata 700. Vezi explicatia data de autoritati!

13 martie, 2013 - 10:47 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. 3 luni nu ajung pentru demolarea controversatei constructii de sticla din Piata Victoriei. Reprezentantii Primariei Timisoara cer consilierilor locali sa-i mai pasuiasca pe proprietarii acvariului cu inca 180 de zile.

In decembrie 2012, inainte ca primarul sa scoata, simbolic, primul surub din constructia de sticla, consilierii locali si-au dat girul pentru schimbul de terenuri propus de edilul-sef al orasului. Proprietarii pasajului din Piata Victoriei au primit atunci 3 terenuri in schimbul celui din centru. Au primit totodata si un termen de 90 de zile pentru mutarea pe aceste noi terenuri si eliberarea spatiului din centrul orasului. Demolarea a inceput in luna decembrie si nici acum, dupa de 3 luni, nu e gata.

Potrivit unui proiect de hotarare care va fi supus la vot in sedinta extraordinara de joi, 14 martie, termenul prevazut in decembrie creste de la 90 la 180 de zile, adica cu 6 luni.

Motivul? Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca situatia juridica a unuia dintre terenuri este inca nereglementata si ca se asteapta o hotarare de guvern pentru trecerea terenului in domeniul public al municipalitatii.

„Propunem emiterea unei hotarari a Consiliului Local prin care sa modifice termenul de 90 de zile intr-un termen de 180 de zile, restul articolelor si prevederilor ramanand neschimbate”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Asadar, daca in termen de 180 de zile de la data adoptarii primei hotarari nu sunt indeplinite toate conditiile, contractele de schimb nu se vor incheia, hotararea urmand sa fie revocata. Asta inseamna ca proprietarii constructiei de sticla raman in centru.

Cum termenul initial expira in 18 martie, proprietarii acvariului mai au vreme pana in 18 iunie sa se mute din centru. Asa se face ca prima promisiune electorala a primarului Nicolae Robu este indeplinita intr-un an de zile de la preluarea mandatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. …cu inca 180 de zile …. – pai cite zile are o luna ? 60 ?
    … creste de la 90 la 180 de zile, adica cu 6 luni… – pai cite zile are o luna ? 15 ?
    Deci, in concluzie, cite zile are o luna ?

  2. cite trebuie

  3. Fraitilor…dati-va ochelarii de protectie in caz de eclipsa jos de pe ochii si mergeti in piata Victoriei si ia uitati-va mai e acvariul acolo?? Surpriza nu mai e! Nici macar cadrul din poza…Chiar daca stricla portocalie a ochelarilor nu va lasa sa vedeti sa stiti ca lumea vede…