Noutati :

Inaugurare marca Nicolae Robu: lucrari gata doar pe jumatate in cartierul Soarelui. Primarul vrea o fantana cu tasnitori pe razele soarelui. FOTO!

31 octombrie, 2013 - 03:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Nicio zi fara inaugurari. Primarul Timisoarei a devenit un fan al vizitelor pe santiere, inaugurand cu intarziere sau uneori, prea devreme, lucrarile la drumuri. Vineri, primarul a tinut mortis sa mearga in cartierul Soarelui, unde si locuieste, si unde s-a amenajat doar o strada din mai multe care ar trebui sa intre in reparatii. Plus ca vrea si o fantana cu tasnitori dispuse ca si cum ar fi pe… razele soarelui.

S-au terminat asadar lucrarile pe strada Martir Eugen Nagy, zisa si Farului. O metoda noua de amenajare pentru Timisoara, cu cate doua randuri de borduri pe strada, pe post de rigole.

„Am finalizat amenajarea strazii Martir Eugen Nagy. S-au efectuat lucrari de amenajare a trotuarelor, de amenajare de locuri de parcare si de amenajare a unui carosabil delimitat prin borduri ingropate, care sunt in lungul gurilor de scurgere. Deci reprezinta rigolele, ele practic au rol dublu. Dupa acelasi principiu vom amenaja o multime de strazi in acest cartier, adica vom amenaja locuri de parcare la 45 de grade de o parte a strazii si locuri de parcare in lungul bordurii de partea cealalta a strazii, ramanand o banda de circulatie, evident, intr-un anume sens. In felul acesta, pe de o parte, am facut ca pe aceasta strada nimeni sa nu-si mai innoroieze incaltamintea si am asigurat oamenilor locuri de parcare imediat la intrarea in bloc, acolo unde locuiesc”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului Timisoarei, in zona vor fi create cel putin 650 de locuri de parcare, noi. In plus, langa strada Farului va fi amenajata o piateta cu… o „fantana ornamentala care va avea tasnitori dispuse ca si cum ar fi pe razele soarelui”.

Cu toate ca primarul s-a laudat cu lucrarea gata, mai e mult de munca in zona. Muncitorii lucrau de zor la parcare si la trotuare, dar si la viitoarea piateta.

„Numarul de locuri de parcare care vor fi create noi in cartier este de cel putin 650. Asadar, acesta este modelul de amenajare care va fi practicat in tot cartierul. Alaturi vom realiza o piateta in fata Scolii Generale nr. 30. La capetele spatiului delimitat de scoala, respectiv de blocul cu spatii comerciale de vizavi de scoala, vom avea cate o parcare. Una este deja amenajata in partea de sud, iar in partea cealalta, inspre Liviu Rebreanu, va fi cat de cat facuta o amenajare simetrica. Vom avea asadar un numar important de locuri de parcare si din aceste parcari. Piateta va fi un loc de odihna, care va avea un numar de banci, stalpi de iluminat si in mijloc va fi o fantana ornamentala care va avea tasnitori dispuse ca si cum ar fi pe razele soarelui”, a precizat primarul Timisoarei.

Edilul a recunoscut ca nu sunt gata lucrarile in zona si a promis ca anul viitor se va trece si la modernizarea pietei agro-alimentare din cartier. Mai mult, nu s-a reusit nici macar amenajarea unui trotuar pe bulevardul Sudului, iar timisorenii care circula cu mijloacele de transport in comun calca direct in noroi atunci cand coboara din autobuz.

„Pana acum este finalizata strada Martir Eugen Nagy si parcarea in partea dinspre ea a spatiului dintre scoala si bloc. Am realizat o noua conexiune la bulevardul Sudului, pentru ca aceasta strada nu era legata de bulevard. Vom crea si alte accese directe la arterele mai importante, pentru a nu-i mai pune pe oameni sa mearga pe trasee foarte ocolite. Aleea Azurului va avea si ea un acord direct la bulevardul Sudului. Aleea Cristalului nu are legatura la bulevard, o vom lungi incat sa avem si acolo o legatura directa. De asemenea, in lungul bulevardului Sudului vom amenaja in sfarsit un trotuar, pentru ca acolo nu a existat niciodata un trotuar amenajat. Oamenii coboara din autobuz si umbla prin noroi cand se intampla sa fim intr-o perioada mai umeda”, a recunoscut primarul.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, in zona au fost taiati cativa arbori putreziti si au fost plantati 40 de puieti noi. S-au investit pana acum, in strada Martir Eugen Nagy si la parcarea din cadrul viitoarei piatete, putin peste 500.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. poza 25 din setul 2 de poze copii admira primatul in cusca :))

 2. copiii*

 3. E bine ca se lucreaza pe acele strazi si e bine ca se creaza legaturi a strazilor cu Sudului.

  Legat de bulevardul Sudului (care numa bulevard nu este) nu doar trotuare ar trebui facute, ci si un loc pentru taxiuri, sa nu se mai ocupe un sens de ciculatie.
  De altfel tot bulevardul e o rusine de strada, ingusta, neamenajata, dezorganzata … strada care ar putea fi largita dar se pastreaza noroiul din ce ar trebuis a fie teoretic spatiu verde.

  Ar trebui largita strada, amenajate trotuarele, amenajate locuri de parcare (sa nu mai parcheze oameni pe trotuar), amenajate statile ratt, amenajat loc pentru taxiuri, regandit capatul sudic al strazi unde intoarece firobusul (in special prin crearea de parcari si desfintarea bifurcatiei)… practic refacuta toata strada!

 4. dar magazinu(taraba) din colt de ce nu dispare?…cautati si o sa aflati ca e a unui procuror..

 5. Daca primarul asta chiar renoveaza cartiere intregi si asfalteaza pe bune strazi care nu erau asfaltate, a crescut in ochii mei. Asta ridica imaginea Timisoarei cu mult comparat cu „marile lucrari de infrastructura” care tot vad ca nu incep si care inghit de 10 ori mai multi bani.