In unele scoli se tin cursuri partial sau normal. Aproape jumatate dintre angajatii din invatamant vor fi de luni in greva generala la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Peste 3600 de angajati din invatamantul timisean vor fi, de luni, in greva. Ei reprezinta aproape jumatate dintre profesorii, personalul didactic si auxiliar din intreg judetul.

CITESTE SI: Tupeu fara limite. Soferul care se urca la volan ori de cate ori i se suspenda permisul, la Timisoara. Ce i-au facut politistii

In total, sunt 189 de unitati de invatamant in Timis, insa in 169 se va desfasura greva.

In Timisoara, in cel putin 8 scoli se vor tine insa cursuri partial sau in totalitate, conform datelor centralizate de Inspectoratul Scolar duminica la pranz. Peste tot, parintii vor fi instiintati de catre invatatori sau diriginti.

In Timis, exista 4 sindicate ale angajatilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Sindicalistii au facut apel catre parinti sa nu isi trimita copiii la scoala pe perioada grevei spunand ca in unitatile de invatamant unde toti dascalii au semnat pentru participarea la actiunea de protest elevii nu vor fi supravegheati.

In celelalte scoli, unde doar o parte dintre profesori participa la greva, elevii vor merge la cursuri. La orele la care nu se preda, copiii vor fi supravegheati de catre dascalii care nu iau parte la greva.

In scolile private, cursurile se vor desfasura in mod normal, cu toti profesorii si elevii in clase.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Suntem f uniți ce sa zic !

  2. Vine criza, daca nu e si venita. Salariile dupa care zbierati voi au disparut de ceva vreme din mediul privat. Unii s-ar bucura daca ar mai avea de lucru.

  3. Dupa ce ca sunt incompetenti, ca se titularizeaza cu nota 5, cer bani de la parinti pentru orice, impun sa cumpere carti, organizeaza excursii la Paris in clasa 1, fac pregatiri inutile, pe principiul ca nu sunt in stare de fapt sa invete copii in orele de curs, mai au si after school fara bon fiscal ca beneficiu pentru parintii care SE DUC LA MUNCA SI NU AU CU CINE SA ISI LASE COPILUL SI SA PLATEASCA TAXE PENTRU A PLATI PROFESORII SI INVATATORII!!! Oricum, in ziua de azi elevii se duc cam degeaba la scoala. Daca nu ii invata parintii, vai si-amar. Dar mai vor bani! Scarbe ordinare de 30 de ani! Mai bine invatamant privat, stii cat dai pe luna si se ocupa de copil, ca altfel da de dracu de la patron.