Noutati :

‘In Timisoara, vom ajunge sa avem invatamant primar doar in cateva scoli’. Cine spune asta?

25 ianuarie, 2016 - 03:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Se da startul inscrierilor in invatamantul primar, iar la Timisoara, concurenta va fi si anul acesta intre cateva scoli la care parintii se „lupta” an de an sa isi inscrie copiii. In plus, pentru anul viitor s-au format cu 24 de clase mai putin pentru primul an de invatamant primar.

„Parintii care se pregatesc sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare trebuie sa stie ca in perioda imediat urmatoare ne ocupam doar de inscrierea propriu-zisa a copiilor, nu de repartizarea lor la clasa. Trebuie sa cunoasca faptul ca in situatia in care metodologia se va concretiza, la fel ca si anul trecut, inscrierea se va face in doua etape”, a spus Aura Danielescu, inspectorul general al ISJ Timis.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au aprobat deja planul de scolarizare pentru anul viitor si a aprobat, in mare parte, numarul de clase solicitate de fiecare scoala. Cu toate acestea, conducerea ISJ se asteapta ca si anul acesta sa se confrunte cu aceleasi probleme din anii trecuti.

„Noi am cerut de la Statistica numarul exact de copii recenzati in fiecare zona, stim cum ar trebui sa arate planul de scolarizare. Insa, atat timp cat parintii pot face dovada ca apartin de o anumita zona, noi nu putem face nimic incat sa ii impiedicam sa se inscrie la scoala la care doresc. Este o situatie pentru care nu avem deocamdata solutie. Speram ca parintii sa inceapa sa inteleaga acest fenomen, altfel, in Timisoara, vom ajunge sa avem invatamant primar doar in cateva scoli, acolo unde se inghesuie toata lumea”, a mai spus Aura Danielescu.

Inscrierile in invatamantul primar vor incepe la sfarsitul lunii februarie, iar pentru anul viitor scolar sunt prevazute 260 de clase, cu 32 mai putin decat functioneaza anul acesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...