Noutati :

In sfarsit se ieftineste ceva si in Romania! Scad tarifele la telefonie!

31 ianuarie, 2012 - 04:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat si comunicat tuturor furnizorilor de telefonie fixa si mobila din Romania noile tarife maxime pe care acestia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice in propriile retele. Tarifele maxime vor scadea pe parcursul acestui an cu peste 30%, in doua etape la 1 martie si 1 septembrie.

 

Initial, autoritatea de reglementare in telecom a anuntat, la inceputul lunii noiembrie 2011, ca reducerea tarifelor de interconectare va avea loc de la 1 ianuarie, daca nu sunt comentarii si observatii, in termen de o luna de la data notificarii, de la Comisia Europeana, organismul autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (BEREC) si celelalte autoritati de reglementare din domeniul telecom.
Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei.
In urma finalizarii consultarii europene, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat si comunicat tuturor furnizorilor de telefonie fixa si mobila din Romania noile tarife maxime pe care acestia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice in propriile retele. Tarifele maxime vor scadea pe parcursul acestui an cu peste 30%, in doua etape.

    Cat vom plati pentru un minut de convorbire?

 

Astfel, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone vor practica, incepand cu 1 martie, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila de 0,0405 euro/minut.
A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie, data de la care se va practica un tarif maxim de 0,0307 euro/minut.

 

Pe segmentul telefoniei fixe, tarifele de interconectare pentru retelele de telefonie fixa care vor fi practicate de cei 51 de operatori vor scadea cu 15% la 1 martie, de la 0,97 eurocenti/minut la 0,82 eurocenti/minut, si cu 18% la 1 iulie, la 0,67 eurocenti/minut, rezultand o reducere cu aproximativ 31% a tarifelor actuale de terminare a apelurilor in retelele de telefonie fixa.

 

Tarifele de interconectare practicate de furnizorii de telefonie fixa nu mai sunt diferentiate in functie de intervale orare.
Tarifele au fost stabilite de ANCOM pe baza unor analize comparative cu nivelurile tarifelor de terminare din alte state europene, determinate pe baza unor modele incrementale pe termen lung (LRIC) de calculatie a costurilor evitate asociate furnizarii serviciilor de terminare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. N-avem nevoie de sperante false! 🙁 Exista o foarte MARE diferenta intre tarifele maxime de interconectare, si tarifele aplicate utilizatorului. Ceea ce ati scris voi acolo reprezinta tariful de INTERCONECTARE, adica ce-si platesc operatorii unul altuia! Adica e valabil doar pentru ei. IN PREZENT, tariful maximal pentru interconectare cu terminarea apelului in retele mobile din Romania este de… 5,03 eurocenti!! Dar asta NU ii opreste sa ne ceara noua 20 de centi, de 4 ori mai mult! De la 1 martie or sa isi dea intre ei mai putin unul altuia, deci pentru ei e tot aia, iar pentru noi IN CEL MAI BUN CAZ vor face campanii de promovare ca ne taxeaza cu „doar” 19 centi / minut in loc de 20, la fel cum Petrom trambiteaza pe toate posturile cand scade pretul benzinei cu 1 ban pe litru, dar cand scumpesc nu zic nimic.