Noutati :

In sfarsit o veste buna! Pot incepe lucrarile la Centura Timisoara Sud

12 martie, 2020 - 04:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Lucrarile la Centura de Sud a Timisoarei pot incepe in orice moment, de acum. A fost emis si ultimul act necesar: Autorizatia de construire.

Anuntul a fost facut pe Facebook de presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Incep lucrarile la Centura de Sud a Timisoarei. Dupa toata agitatia din ultimele zile, in sfarsit, o veste excelenta: varianta de ocolire Timisoara Sud are autorizatie de construire! Ordinul de incepere a lucrarilor, pentru cei 26 de kilometri, va fi dat cat de repede posibil, iar utilajele sunt pregatite sa intre in actiune. Valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro, iar lucrarile trebuie sa fie gata in 24 de luni„, a anuntat liderul CJ Timis.

Lungimea totala a soselei de centura este de 25,69 km, iar castigatorul licitatiei este firma TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, echivalentul a 58 milioane euro fara TVA, avand un cost/km de 2,25 milioane euro fara TVA, adica aproape 2,7 milioane euro cu tot cu TVA.

Soseaua ocolitoare va avea cate o banda pe sens, pe ruta: intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.

Proiectul e finantat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 2 (75% bani europeni si 25% contrbutie proprie). Perioada de executie prevazuta era de 2 ani si va avea 10 ani garantie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Aviz de la mediu este?