Noutati :

In sfarsit o oferta pentru amenajarea celor doua strazi din centru, intre Aradului si Popa Sapca, la Timisoara

24 iulie, 2020 - 10:27 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Dupa ce a fost lovita de ghinion in mai multe randuri, pentru ca nimeni nu s-a aratat interesat sa le amenajeze, ultima licitatie pentru construirea a doua strazi utile pentru soferi in centrul Timisoarei a inregistrat o oferta.

Este vorba despre un drum si o bretea care urmeaza sa lege strazile Popa Sapca si Calea Aradului, pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz. Mai ales ca in zona au pornit lucrarile si la campusul scolar al Liceului Lenau.

La ultima licitatie s-a inscris o asociere de firme avand-o ca lider pe BAUERHOF AGROBANAT, careia i se alatura STRABAG, CONSTRUCTIM si AVM PROJECT INVEST.

Oferta se afla acum in evaluare.

Conform proiectului, una dintre strazi urmeaza sa porneasca de pe Popa Sapca, pe langa Penitenciar, prin spatele Facultatii de Arte, si sa ajunga la Intrarea Doinei, pentru a iesi apoi in strada Cuza, in dreptul parcului Botanic. Totodata, din noua strada se va construi si o alta, o bretea, care sa ii scoata pe soferi chiar la mijlocul strazii Oituz, pe drumul dintre Facultatea de Arte si Muzeul Revolutiei.

Proiectul ar fi binevenit mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.

Practic, noile amenajari i-ar ajuta pe soferii care doresc sa ajunga dinspre Popa Sapca spre Oituz sa economiseasca timp, pentru ca nu mai trebuie sa stea la semafoarele din intersectia de la Punctele Cardinale.

De asemenea, drumul va fi de folos si riveranilor, care, daca vin dinspre Pasajul Popa Sapca nu mai trebuie sa ocoleasca intreaga zona pentru a ajunge sa isi parcheze masinile in fata blocurilor.

Pentru ‘Realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre str. Popa Sapca, Calea Aradului si str. Oituz‘ s-au pus la bataie 4.989.253 lei fara TVA, adica putin peste 1 milion de euro, bani de la bugetul local. Iar potrivit documentatiei, lucrarile care ar trebui sa nu dureze mai mult de 6 luni, vor cuprinde ‘amenajare carosabil, amenajare trotuare, lucrari hidroedilitare: alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare menajera si pluviala, iluminat public’. Ramane de vazut daca singura oferta va trece de etapa de evaluare si va fi declarata castigatoare a contractului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Se mentioneaza ca „Proiectul ar fi binevenit mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.”
    Cum ??? Cei care vin dinspre Popa Sapca la iesirea de pe strada Doinei in strada A Cuza in dreptul parcului botanic, trebuie sa faca la DREAPTA spre podul de cale ferata…. Pe strada Cuza este marcaj cu linie continua dubla… deci cum merg spre Municipal si Piata 700 ?

  2. boule,citeste inca o data!!Aia care ies pe Oituz merg acolo unde spui tu

  3. Un proiect fara rost! Exista deja o strada pe directia asta: Aristide Demetriade care te duce de la Pasajul Popa Sapca pana la Finante. In zona sunt o gramada de masini parcate ale celor ce locuiesc acolo plus altii care vin cu treburi in centru si aglomereaza zona. Cu astea ce se intampla?
    Alexandru Ioan Cuza (Aradului) e una dintre cele mai aglomerate si tranzitate strazi daca se mai pune un semafor la distanta de 100 metrii de altul?