In scandalul falimentului EUROINS, deputatul REPER Daniel Toda arata cu degetul catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (P)

Două milioane şi jumătate de români au poliţe emise de EUROINS, liderul pieţei de asigurări din România, compania căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară tocmai i-a retras autorizaţia de funcţionare şi i-a declarat insolvenţa. După căderea City Insurance de anul trecut, care avea la acel moment 3 milioane de clienţi şi 45% din piaţa asigurărilor RCA, falimentul EUROINS zguduie iarăşi din temelii sistemul de asigurări din România.

Autoritatea de Supraveghere Financiară plătește salarii lunare de mii de euro unor incompetenți numiți politic. Pasivul City Insurance a fost de sute de milioane de euro. Aceeași „gaură” o va lăsa, probabil, și EUROINS. Evident, aceste pierderi vor fi acoperite de celelalte companii rămase și, până la urmă, de românii care vor plăti polițe de asigurare mai scumpe” acuză deputatul REPER de Timiş, Daniel Toda.

Nu este singura voce critică la adresa autorităţii care trebuie să asigure sănătatea pieţei de asigurări şi să intervină decis şi la timp pentru a preveni asemenea şocuri. Pe de altă parte, românii sunt nemulţumiţi şi de creşterea an de an a valorii poliţelor de răspundere civilă auto care, pentru multe familii cu venituri mici, au preţuri aproape prohibitive.

Însăși decizia de retragere a autorizației și insolvența au apărut în mass-media pe surse, ceea ce denotă lipsa de profesionalism a decidenților din ASF. Totuși, ce rol mai are ASF dacă permite unor companii să producă prejudicii atât de mari, funcționând bine-mersi cu cote impresionante de piață până în ultimul moment? De fapt, știm prea bine: e o sursă de sinecuri pentru „băieții deștepți” ai coaliției de guvernare, ca multe alte autorități chemate să aplice legea și să asigure sănătatea unor sectoare de activitate și a pieței libere. Am ajuns o țară condusă de oameni fără căpătâi, cu autorități de formă și politicieni care își văd exclusiv de propriul buzunar” mai scrie deputatul Toda pe pagina sa de facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Mioriticus spune:

    Plătim zilnic foarte scump neprofesionalismul, indiferența, ignoranța celor care ne conduc și sper ca mulți care dau votul pe un mic și o bere să priceapă ce se întâmplă în jurul lor.

  2. Nelu spune:

    Asta mai simuleaza ceva. Mai da o prelegere. Mai ia o cuvantare. Dar celalalte labe de la usr timis care au ajuns in parlament ce fac? Asteapta salariu si pensia speciala?