Noutati :

In martie incep lucrarile la pasajul subteran Michelangelo si la un traseu alternativ spre strada Pestalozzi. Vezi cine le face!

11 martie, 2013 - 02:22 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Avem executant pentru pasajul subteran Michelangelo, care va fi realizat cu bani europeni! Potrivit primarului Nicolae Robu, lucrarile ar putea incepe la sfarsitul lunii martie. Totodata, se va lucra si la un traseu alternativ spre strada Pestalozzi.

Societatea CCCF Drumuri si Poduri Timisoara a castigat licitatia pentru Michelangelo si daca nicio alta firma nu depune contestatie, aceasta societate va executa lucrarile, impreuna cu Societatea de Drumuri Municipale, pe care o are ca si partener. CCCF Drumuri si Poduri Timisoara s-a ocupat si de deszapezirea de pe Autostrada Timisoara – Arad.

„La Michelangelo lucrarile vor incepe probabil la sfarsitul acestei luni. La finalul acestei saptamani expira termenul de depunere a contestatiilor, in mod normal nu ar trebui sa apara contestatii. Apoi se va semna contractul de executie si se vor face preparativele pentru amenajarea de santier. CCCF este firma castigatoare, care are ca partener si SDM, pentru asfaltare. Valoarea estimata a lucrarii este de 51,56 milioane de lei, iar valoarea la care s-a castigat licitatia este de 39,5 milioane de lei. Termen de executie este de 16 luni”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ce lucrari se vor face in intersectia Michelangelo!

Proiectul de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo presupune construirea unui pasaj subteran care va face legatura intre bulevardele Vasile Parvan (Corneliu Coposu) si Pestalozzi. Acesta va avea 2 benzi, una pe un sens, iar alta pe celalalt sens. Intersectia va deveni una semaforizata, iar aproape toate strazile care duc in aceasta vor fi largite la cate 3 benzi. Mai mult, va fi reabilitat si podul Michelangelo care traverseaza Bega intre Parcul Copiilor si Parcul Rozelor.

De-a lungul strazilor care duc spre intersectie se vor amenaja totodata si piste pentru biciclete, dar si trotuarele pentru pietoni. Cel mai mult va fi de lucru la podul Michelangelo, care se apropie de termenul de expirare. Acesta va trebui consolidat si ridicat de catre constructor, grinda cu grinda, asa ca, cel mai probabil, va fi inchis circulatiei. Toate aceste detalii ale proiectului Michelangelo 1 erau dezvaluite de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care a si pus piatra de temelie a complexului rutier in 25 mai 2012. Tot atunci, acesta anunta deschiderea licitatiei pentru lucrari si ca acestea vor demara cel mai probabil in luna august. Abia acum este insa finalizata licitatia.

Pentru realizarea Complexului Rutier Michelangelo se vor investi 69 de milioane de lei, adica aproape 15,7 milioane de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeana.

Traseu alternativ de la bulevardul Sudului

Pentru a nu da peste cap traficul, specialistii din Primaria Timisoara au decis amenajarea unui traseu alternativ care sa faca legatura intre zona de sud a orasului si strada Pestalozzi.

„Pentru a da in folosinta un astfel de traseu alternativ vom crea un tronson circulabil de la intersectia bulevardului Sudului cu bulevardul Iosif Bulbuca, pana la strada Podeanu, prin zona Heaven. De la Sudului, o parte din masini va circula pe acest traseu, pe aceasta noua portiune, si apoi va ajunge in zona Pestalozzi. Va fi o amenajare in regim provizoriu, cu fundatie corespunzatoare, cu pietris si cu un strat de asfalt”, a explicat edilul Timisoarei.

Lucrarile vor incepe cel mai probabil saptamana viitoare, considera specialistii Directiei Tehnice din primarie. „Estimez ca de la 1 aprilie se va putea circula pe acest nou traseu. Este de circa 1 kilometru (n.r. cel care va fi amenajat), insa tot traseul e mult mai lung, sunt cativa kilometri buni. Sunt lucrari de intretinere, cu valori reduse, le realizeaza firma care are in sarcina reparatia strazilor in zona (n.r. Confort)”, a completat Nicolae Robu.

Ramane de vazut daca licitatia va fi sau nu contestata si daca intr-adevar vor fi respectate datele anuntate de primar.

CITESTE SI: Prelungiri la bulevardul Sudului, de la intersectia cu Iosif Bulbuca pana la Podeanu. In primavara incep lucrarile si la Pasajul MichelangeloInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E naşpa că cenzuraţi – există sute de comentarii la subiect, pe alt site local…

  2. Termenul de finalizare e 2030 sau 2050?