Noutati :

In Complexul Studentesc din Timisoara ca in America! Primele camine in care studentii isi parcheaza masinile la etaj! FOTO!

1 septembrie, 2016 - 10:52 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
5

TIMISOARA. Viitorii studenti care vor veni la cele mai mari universitati din Timisoara vor avea parte de cazare ca in campusurile americane, cu parcari moderne.

Doua camine din Complexul Studentesc vor avea locuri de parcare la etaj, chiar sub camerele studentilor.

Primul camin, care in acest moment se ridica de zor in zona Aleii Ripensia, apartine Universitatii de Vest.

In prezent, se lucreaza la montarea placii la demisol. De mentionat este ca una dintre cele mai complexe sectiuni de construit este fundatia, zona fiind cunoscuta pentru panza freatica ridicata” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea.

In ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au modificat hotarari mai vechi prin care au decis exact cum vor fi impartite locurile de parcare din caminul Universitatii de Vest, dar si din viitorul camin al Universitatii Politehnice.

In caminul Universitatii de Vest, care acum este in constructie, sunt prevazute 98 de spatii de parcare, vor fi 46 de locuri la subsol si 52 la nivelul parter, si devine astfel primul camin din Timisoara care va avea parcare etajata.

CITESTE SI: Santier in inima Timisoarei! Patimile unui mai vechi proiect pentru studenti! FOTO!

Practic, in aceasta modificare a hotararii de Consiliu Local se expliciteaza din numarul total de locuri de parcare, ce numar apartine si ca obligatie de constructie in cazul Caminului Universitatii de Vest si ce numar apartine cu obligatie de constructie pentru Universitatea Politehnica, in momentul in care va incepe constructia noului camin. 98 de locuri de parcare sunt obligatia Universitatii de Vest, la subsol si la nivel, si 90 de locuri de parcare sunt obligatia Universitatii Politehnica la subsol, parter si etajul 1, asa cum este prevazut in Planul Urbanistic Zonal. Numarul total de locuri de parcare pe plan era in hotararea de Consiliu Local, dar aceasta explicitare nu exista in hotarare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu, explicand modificarile aduse unor hotarari de Consiliu Local.

Lucrarile la caminul UVT sunt in desfasurare si se pare ca atata timp cat vremea o va permite, acestea vor continua, mai ales ca bani pentru ridicarea constructiei exista.

Sunt fonduri pentru a se lucra tot anul 2016. Pentru anul viitor, UVT a facut toate demersurile ca finantarea sa fie una continua, Ministerul Educatiei urmand sa decida cum va proceda cu fondurile pentru camin. In 2017 sunt necesare 25 milioane lei. Daca totul merge conform planului, constructia ar trebui sa fie ridicata complet in 2017, fara finisaje…. Ne dorim o finantare continua, astfel ca am facut toate demersurile pentru ca Ministerul Educatiei sa poata aloca fondurile necesare. Acesta urmeaza sa decida in privinta obiectivelor de investitii si am speranta ca vom primi in continuare finantare. Este de interes atat pentru Universitate, cat si pentru Timisoara. O infrastructura de cazare de calitate atrage mai multi studenti, numerosi tineri avand dificultati in a plati chirie. Investitia este un mare sprijin pentru cei care nu-si permit sa studieze la Timisoara. In plus, caminul va respecta toate standardele internationale pentru destinatia sa„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Caminul Universitatii de Vest din Complexul Studentesc va avea 660 de locuri, in cele 220 de camere, care vor avea baie si bucatarie proprie. Fiecare camera va avea doua sau trei locuri de cazare, iar pe langa camerele studentilor, la ultimul etaj este in plan construirea unei sali de fitness.

Viitorul camin al Universitatii Politehnice  este, deocamdata, doar stadiul de plan, insa acesta va avea 90 de locuri de parcare arondate, repartizate cate 30 la subsol, parter si primul etaj.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. :))) Ca in care campusuri americane?! In america platesti de te strici pt facultate, nu stai cu un borcan de zacusca un an intreg.

  2. romanii care studiaza in alte tari au renuntat la masina pentru ca parcarea in campus costa prea mult pentru a merita (atentie, nu am spus ca nu isi permit) sa ai masina.

    0la noi stundentia = distractie si nu invatatura sau gindul la o meserie.

  3. 1. Solutii originale; oare cat va costa un loc de parcare/an? sper ca nu gratis (miki spaga).
    2. Cum ramane cu parcarea de 5 – x etaje din intersectia Punte Cardinale? Se mai misca ceva? s-au inteles „institutiile interesate”? Stiu ca au trecut alegerile locale dar problema ramane.

  4. Campusul universitar din Timisoara pe sistemul ”Pe afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul.”

  5. La etaj sub camerele studentilor ! Ha ha ha ha !!!