Noutati :

In ciuda secetei, avem apa in sistemele de alimentare centralizate, in Timis. Anuntul ABAB

11 iulie, 2022 - 01:44 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
2

Foto: dronat

TIMIS. Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat informeaza ca in ciuda secetei, nu se pune problema lipsei de apa din sistemele de alimentare centralizate.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa proiecteze pista de biciclete de 3 km cu dublu sens care sa lege Timisoara de Dumbravita si Giarmata 

Planul de restrictii si folosire a apelor in perioade deficitare nu a fost pus in aplicare in Spatiul Hidrografic Banat pana in prezent, deoarece se pot asigura cantitatile necesare de apa.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat atrag atentia ca apa este o resursa naturala limitata si indeamna la cumpatare in folosirea ei.

Facem apel ca toti consumatorii de apa, acolo unde exista posibilitatea, sa apeleze la alternative de stocare si recirculare a apei in activitatile casnice (gradinarit, spalat, imbaiere) dar si in sectorul industrial sau agricol. Specialistii ABA Banat urmaresc permanent evolutia debitelor de apa. Pe fondul regimului termic extrem de ridicat al perioadei si cel al regimului pluviometric scazut, fenomenul de seceta poate afecta anumite zone rurale din Banat, unde nu exista sisteme de alimentare cu apa in regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fantani, fie din sisteme mici alimentate din foraje”, a declarat Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat.

In aceste zone, daca va fi necesar, resursa de apa va fi asigurata pentru toti cei care au nevoie de apa pentru baut si activitatile curente, cu ajutorul autoritatilor locale si cu sprijinul Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Care seceta ? Din Ucraina ? Din desertul Sahara ? Bega are nivelul ridicat. Unde e seceta ?

  2. Nu exista! Dezinfoormarreee!!! E seceta, nu avem apa, vine Puutiinnnn, vineee Coviduuu, vine pe dracu sa bage in vooiii.!🤫