Noutati :

In ce cartiere din Timisoara s-au scumpit apartamentele si unde s-au ieftinit. Analiza imobiliara

31 iulie, 2019 - 10:20 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Lunile aprilie, mai si iunie, adica trimestrul al doilea al anului 2019, au adus pe piata imobiliara din Timisoara variatii interesante, pe care specialistii le-au studiat cu atentie si au realizat o analiza a felului in care au evoluat preturile la apartamente, pe cartiere.

CITESTE SI: Circula ca… ceasurile elvetiene. Vaporasele din Timisoara, laudate de STPT. Au transportat deja peste 200.000 de oameni 

Cea mai insemnata crestere de preturi, anume +6,6%, a fost consemnat in Torontalului, cresteri mai reduse fiind consemnate in Braytim (+2,5%), Bucovina – Simion Barnutiu – Garii – Dorobantilor – Mircea cel Batran (+2,4%), Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria (+1,3%), Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua (+1,3%), Girocului-Soarelui-Buziasului (+1,1%), dar si in Lipovei-Aradului (+0,7%) si in Circumvalatiunii (+0,5%), noteaza cei de la imobiliare.ro.

Trimestrul trecut, scaderi usoare de preturi au fost consemnate, in mod interesant, in cele mai cautate doua zone ale Timisoarei, acolo unde se gasesc, fireste, si cele mai scumpe apartamente.
Astfel, dupa un avans de 3,4% in primele trei luni ale anului, locuintele din arealul Ultracentral-Medicina-Piata Unirii s-au ieftinit in lunile aprilie-mai-iunie 2019 cu 0,7%. O marja de scadere similara, anume 0,9%, a fost consemnata si in Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (-0,9%).

In ciuda acestor ieftiniri, cele doua zone continua sa ocupe primele doua pozitii in clasamentul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente, pretul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativa ajungand la 1.500 de euro pe metru patrat in Ultracentral-Medicina-Piata Unirii si, respectiv, la 1.290 de euro pe metru patrat in Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion.

O caracteristica interesanta a Timisoarei este ca, spre deosebire de alte orase mari, plaja de variatie a preturilor medii cerute pe zone este mult mai restransa, majoritatea cartierelor incadrandu-se intre 1.200 si, respectiv, 1.300 de euro pe metru patrat util. In afara de zona ultracentrala, exceptie de la regula face doar arealul Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, unde un apartament costa, in medie, 1.170 de euro pe metru patrat.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, pretentiile vanzatorilor de apartamente sunt mai ridicate acum in toate cartierele Timisoarei.

Cea mai insemnata scumpire anuala, de 7,6%, poate fi observata in Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran, pe urmatoarele locuri situandu-se Torontalului (+5,8%), Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+5,6%), Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua (+4,6%) si, respectiv, Girocului-Soarelui-Buziasului (+4,5%).

Pe de alta parte, cele mai mici diferente anuale sunt cele din Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria (+1,3%), Braytim (+1,5%) si, respectiv, Circumvalatiunii (+1,7%). In Ultracentral-Medicina-Piata Unirii si Lipovei-Aradului, apartamentele sunt cu 2,3% mai scumpe decat in urma cu un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Statisticile astea îs cvasirelative. Poți găsi apartament cu 1.100 euro mp, poți găsi cu peste 2.000 euro mp ( Vox Village, ISHO)

  2. Un vecin a vandut in zona Toronatalului ( lnga parcul frumos Bucovina) un apartament de 3 cam, 80 mp, din 1981 bine intretinut, 2 bai, 3 camere decomandate, bucatarie mare cu 67 000 de euro. E pretul corect ca am fost martor.De unde scoateti voi preturile alea?