Opinia Timisoarei

In cateva zile se inchide complet Calea Bogdanestilor, la Timisoara, pentru cateva luni. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Soferii din Timisoara trebuie sa-si noteze in calendar ziua de 2 aprilie. Atunci se va inchide complet Calea Bogdanestilor pentru o perioada de cateva luni. O spune viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.

CITESTE SI: Incepe calvarul. Trafic cu restrictii in urmatorii doi ani si jumatate pe Bulevardul Stan Vidrighin din Timisoara

Pe Bogdanestilor inca se lucreaza la utilitati, la canalizatia subterana. Vom introduce restrictii de circulatie din 2 aprilie, pentru o perioada de cateva luni. Va fi inchis traficul total, de la Cetatii pana la Alexandrescu. Bucata va fi inchisa complet, pentru a se putea finaliza lucrarile.
Avem acolo banda de mers pe care am facut-o pentru tranzit temporar, dar va fi nevoie sa se intervina la utilitati, apoi sa se monteze linii si sa se faca terasamentul noii strazi„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau.

Iata ultimele imagini de pe santierul in lucru pe Calea Bogdanestilor, filmate de un cititor opiniatimisoarei.ro.

***

Va reamintim, santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara lui 2021, in luna martie. La finalul lucrarilor va deveni primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Se reabiliteaza linia cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, se largeste la 2 benzi pe sens carosabilul, se amenajeaza trotuare, piste pentru biciclete si zone verzi.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseul tramvaiului 5 aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe Bogdanestilor este de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuie sa fie gata in august 2023.

Exit mobile version