Noutati :

In cateva zile se asterne primul strat de asfalt pe traseul Centurii Sud la Timisoara. Zona in care se va turna. Foto si video

14 august, 2021 - 10:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
6

TIMISOARA. Lucrari avansate pe un segment al celui mai asteptat proiect de infrastructura de la Timisoara – Centura de Sud.

CITESTE SI: Avem proiectant pentru viitorul pod peste Bega si pentru strada care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii prin pasajul Solventul, la Timisoara. Anuntul viceprimarului Ruben Latcau. Video cu traseul

In aceasta saptamana, antreprenorul de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, Tirrena Scavi, a inceput asternerea stratului de forma din piatra sparta in zona localitatii Chisoda.

Din punctul de vedere al procesului tehnologic, dupa aceasta etapa va urma primul strat de asfalt„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Alte lucrari executate in prima parte a lunii august pe traseul Centurii de Sud de la Timisoara sunt: umpluturi cu balast la viitoarele bretele de acces din zona localitatilor Giroc si Ghiroda, cofrare si decofrare radier si elevatie, armari radier la pasajele in constructie, deviere canal de irigatii si relocare conducta Transgaz, reprofilari taluz, consolidare teren, sapaturi si egalizari, fundatie podete.

Miercuri Guvernul a aprobat si ultimele exproprieri si plati pentru terenuri aflate in calea variantei de ocolire sud de la Timisoara.

CITESTE SI: Lucrarile la intersectia Centurii Sud Timisoara cu Drumul Boilor nu vor incepe mai repede de primavara lui 2022. Guvernul aproba ultimele exproprieri de 14 milioane lei de pe traseul variantei de ocolire, insa va fi nevoie de inca o hotarare. Video

Va reamintim, lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022, insa acesta va fi depasit.

Iata stadiul lucrarilor la Centura de Sud Timisoara!

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ceva pe lângă subiect ceva util daca vrea sa asculte cineva ! Vin călduri peste 40 de grade este înțelept să fie pe teren oamenii care măsoară și prin satelit European temperaturi in tara unde este riscul de incendiu sa fie însămânțare a norilor !!! Echipele medicale și pompieri sa fie pregătiți de urgență stați de prim ajutor in zonele aglomerate etc aveți specialiști aveți oamenii care sunt plătiți tot anul ar fi tragic că atunci când este necesar sa nu fie pregătiți !!! Patronii sa scurteze orele de lucru daca munca este în căldură macar cu 1 ora ! Se pot face se poate preveni daca există voință și cei care își au jobul să își facă datoria !!! Agenția de mediu etc !!!

 2. Foarte interesant este ca Drulă nu se laudă cu viteza de lucru a constructorului care va termina lucrarea cu cel putin un an intarziere ! Atâta ipocrizie

  • Drula e in functie de mai putin de un an, dar desigur ca e de vina pentru toate intarzierile sponsorilor dvs.

   • Băi cretinule, dar despre stadiul lucrărilor care sunt avansate, el este răspunzător, de se laudă și face poze în fiecare zi împreună cu prietenii lui ???
    Normal că aici peste un an când va trebui să fie gata lucrările vor fi toți de vină inafară de el, iar unde Umbrasescu sau STRABAG le va termina înainte de termen meritele vor fi ale lui !!
    Tenguradegunoi!

 3. Peste câtva zile se va aşterne prostia voastră din cap ! Să v-o asfaltați cu cât mai mult asfalt. Cu asta vreți să ne prostiți ?Nu ați făcut nimic 30 de ani. Toate acestea trebuiau făcute de mult ! Pupaiți-vă în cur nepoții că vor avea ce mostenii de pe urma voastră nesimțiților .

  !

 4. Aşi dori un proces , ca după al 2 lea război mondial , cu criminalii care au distrus această țară ca să trăiască ei mai bine ! Oare va mai fi posibil un astfel de proces ? Ce spuneți opininie publică de tot rahatul ?