In anul Capitalei Culturale, CJ Timis devine lider in investitiile culturale (P)

Anul Capitalei Culturale a fost deschis de un eveniment organizat de Consiliul Județean Timiș, unul dintre cei trei parteneri ai acestui proiect important pentru Timișoara. Președintele CJT, liberalul Alin Nica spune că Festival of Lights” a fost doar un preambul al seriei de evenimente culturale pregătite de administrația județeană pentru acest an. Expozițiile Paul Neagu și Victor Brauner de la Muzeul Național de Artă vin să confirme faptul că administrația județeană condusă de Alin Nica a știut să susțină proiecte de referință, iar evenimentul Constantin Brâncuși care se va deschide în curând nu poate decât să confirme acest lucru.

La doar două luni de la vernisarea expoziției „Victor Brauner: Invenții și magie”, peste 12.000 de vizitatori din țară și de peste hotare au venit la Muzeul Național de Artă din Timișoara să vadă prima retrospectivă dedicată artistului organizată în Europa de Est de Muzeul Național de Artă Timișoara având co-organizatori Centre Pompidou Paris, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România. Evenimentul finanțat de Consiliul Județean Timiș a avut vernisajul în cadrul deschiderii programului cultural „Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii” și mai poate fi vizitată până pe 28 mai. Succesul expoziției ne confirmă importanța investițiilor în infrastructura culturală. Am alocat pentru pregătirea expozițiilor Victor Brauner și Constantin Brâncuși, care se va deschide publicului pe 30 septembrie la Muzeul Național de Artă Timișoara, resurse semnificative pentru a aduce infrastructura muzeală la standarde internaționale. Vom continua să fim alături de sectorul cultural pentru a ne îndeplini un obiectiv comun – acela de a face din Timișoara Capitala Artelor Vizuale din România”, a spus președintele CJT, Alin Nica.

Consiliul Județean și implicit timișorenii au primit felicitări inclusiv din partea vicepreședintelui Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European. Andrey Slabakov a descoperit Timișoara – Capitală Europeană a Culturii prin intermediul proiectelor și investițiilor realizate de Consiliul Județean și s-a arătat încântat de potențialul orașului.

Pentru atmosfera culturală a Timișoarei și pentru ce are de oferit turiștilor, am primit promisiunea promovării la nivel european, astfel încât să valorificăm titlul deținut în cât mai multe domenii: artă, organizare de evenimente relevante, economie locală, HORECA și turism. Administrația județeană, în calitate de partener și principal pilon al Programului Timișoara – Capitală Europeană, a reușit să facă în Timișoara investiții de milioane euro și astfel lasă pentru anii următori o moștenire durabilă și sustenabilă”, a mai spus Alin Nica, președinte al PNL Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.