‘In afara de tornade, in Timis avem toate tipurile de riscuri!’ De ce au nevoie cat mai repede pompierii pentru interventii, intr-un interviu VIDEO cu inspectorul sef al ISU Banat Lucian Mihoc

TIMISOARA. Sunt prezenti peste tot acolo unde cineva se afla la necaz. Ii vedem la accidente asigurand salvarea oamenilor si asistenta medicala de urgenta, la incendii, la inundatii, in zapezi ori cautand persoane inecate, disparute sau ratacite. Pompierii de la ISU Banat reprezinta o forta extrem de importanta care, insa, mai are si ea nevoie de ajutor. Vine cu toate explicatiile, intr-un interviu marca opiniatimisoarei.ro,  inspectorul sef la Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat al judetului Timis, Lucian Mihoc.

Avem un deficit de personal. Ajungem, din punct de vedere al personalului,la cam 93% din necesar. Din punct de vedere al tehnicii de interventie stam bine, dar si aici mai este nevoie de unele autospeciale. De exemplu, avem nevoie de o autospeciala de interventie la inaltime, dat fiind faptul ca in Timisoara se va constui o cladire foarte inalta de peste 30 de etaje, ori ceea ce avem noi ajunge doar pana la inaltimea de 30 m„, spune seful ISU Banat.

O resursa extrem de importanta o reprezinta pompierii voluntari pentru ca ei sunt primii care intervin in judet, la nevoie.

Revitalizarea serviciilor pentru situatii de urgenta de voluntari de la nivelul judetului reprezinta o prioritatea de-a mea. Avem 99 de astfel de servicii voluntare pentru situatii de urgenta la nivelul judetului, dintre care 58 au autospeciale de interventie si motopompe. Pe noi ne ajuta foarte mult aceste servicii voluntare, mai ales cand vine vorba despre timpii de raspuns… De exemplu, in Jimbolia, unde exista un sericiu voluntar, noi in ultimii 20 de ani am intervenit doar punctual acolo unde urgenta a depasit capacitatea lor de interventie„, precizeaza Lucian Mihoc.

Cea mai mare mobilizare de oameni pentru o actiune, in ultimii ani in Timis, a reprezentat-o cautarea unor rataciti.

Ca si grad de dificultate, cea mai grea sitautie din ultimii ani a fost cautarea unor persoane ratacite in padure. Am mobilizat atunci peste 100 de persoane, iar misiunea a fost indeplinita cu succes, in sensul ca am gasit acele persoane ratacite…„, spune seful ISU Banat.

Pompierii timiseni pot spune ca sunt caliti. S-au confruntat cu aproape toate tipurile de necazuri.

In judetul Timis, inafara de tornade, avem toate tipurile de riscuri. Nu te poti pune cu natura oricat de bine esti dotat si pregatit. Cele mai mari riscuri sunt reprezentate de inundatii, dar sa nu uitam ca Timisul reprezinta cea de-a doua zona seismica a tarii, datorita faliei care pleaca de la Banloc si se intinde pana in Calea Sagului din Timisoara„, mai spune Lucian Mihoc.

Despre toate acestea, dar si despre multe alte subiecte, aflati din interviul VIDEO de mai jos, pe care inspectorul sef al ISU Banat Lucian Mihoc l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.