Opinia Timisoarei

In 3 luni, Timisoara a adunat 20 de milioane de lei din impozitele pe cladiri, terenuri si autoturisme

TIMISOARA. Timisoara a adunat deja bani pentru bugetul local, de la timisorenii care au ales sa-si plateasca impozitele cu reducerea de 10% care se acorda in primele trei luni ale anului. Directia Fiscala a strans aproape 20 de milioane de lei.

Luni a fost ultima zi in care timisorenii si-au putut plati impozitele beneficiind de reducere, iar din 2 aprilie, cei care nu si-au achitat inca prima transa, vor achita si penalizari de 2% in fiecare luna, la obligatia acestei transe.

In primele 3 luni ale anului, cei mai multi bani s-au incasat din impozitele pe cladiri. Este vorba despre 11,3 milioane de lei, aproximativ 58% din totalul care ar trebui adunat pe tot anul. Pe de alta parte, 6,19 milioane de lei s-au achitat pentru mijloacele de transport, adica circa 47%, si 2 milioane de lei s-au adunat din impozitele pe terenuri, ceea ce reprezinta 55,3% din total.

„Nu sunt abateri foarte mari fata de anul trecut. Sumele sunt cam echivalente in primele luni ale anului. Din 2 aprilie, impozitele se platesc cu majorari”, ne-a spus Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale.

Impozitele locale se pot plati la ghiseele Directiei Fiscale, in fiecare zi de luni, miercuri, joi si vineri, de la 8:30 la 16:00, iar martea intre orele 8:30 si 18:00. De asemenea, pot fi achitate si la oficiile postale din oras.

Exit mobile version