In 3 luni, Timisoara a adunat 20 de milioane de lei din impozitele pe cladiri, terenuri si autoturisme

TIMISOARA. Timisoara a adunat deja bani pentru bugetul local, de la timisorenii care au ales sa-si plateasca impozitele cu reducerea de 10% care se acorda in primele trei luni ale anului. Directia Fiscala a strans aproape 20 de milioane de lei.

Luni a fost ultima zi in care timisorenii si-au putut plati impozitele beneficiind de reducere, iar din 2 aprilie, cei care nu si-au achitat inca prima transa, vor achita si penalizari de 2% in fiecare luna, la obligatia acestei transe.

In primele 3 luni ale anului, cei mai multi bani s-au incasat din impozitele pe cladiri. Este vorba despre 11,3 milioane de lei, aproximativ 58% din totalul care ar trebui adunat pe tot anul. Pe de alta parte, 6,19 milioane de lei s-au achitat pentru mijloacele de transport, adica circa 47%, si 2 milioane de lei s-au adunat din impozitele pe terenuri, ceea ce reprezinta 55,3% din total.

„Nu sunt abateri foarte mari fata de anul trecut. Sumele sunt cam echivalente in primele luni ale anului. Din 2 aprilie, impozitele se platesc cu majorari”, ne-a spus Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale.

Impozitele locale se pot plati la ghiseele Directiei Fiscale, in fiecare zi de luni, miercuri, joi si vineri, de la 8:30 la 16:00, iar martea intre orele 8:30 si 18:00. De asemenea, pot fi achitate si la oficiile postale din oras.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Ce uita sa mentioneze reprezentantul Primariei este faptul ca iti pretind sa platesti impozit si pe autoturisme radiate din circulatie (radierea s-a facut tot la un ghiseu de al lor). Ca de obicei, in Primarie nu exista comunicare intre departamente, nu stie stanga ce face dreapta. Iar noi, cetatenii, suntem nevoiti sa cautam prin casa acte doveditoare vechi de peste un cincinal.

  2. As dori sa stiu si eu in baza carei legi esti obligat sa platesti impozitul auto pe tot anul?Am vrut sa platesc pe jumatate an iar doamna de la ghiseu a zis ca nu se poate decat pe tot anul,asa ca am fost nevoita sa ma imprumut.Exista asa o lege in vigoare,stie cineva?

    • @Miruna:ai bani de masina, benzina, vila etc,si nu ai avut bani de impozit decat pe 6 luni?!Si vrei sa te credem!?