Noutati :

Impadurire in forta. Peste 100.000 de puieti plantati in urmatoarea luna in Timis

14 martie, 2018 - 12:13 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMIS. Zeci de mii de puieti din mai multe specii vor fi plantati in urmatoarea luna in Timis pe cateva zeci de hectare.

CITESTE SI: Taxa auto se intoarce. Ar urma sa fie intre 50 si 3000 de euro, in functie de poluare. Cate masini avem inmatriculate in Timisoara

Cea mai mare actiune de impadurire va demara in zona Cosava, unde vo fi plantati 52.000 de puieti de fag, molid, brad, paltin si gorun pe o suprafata de 10,3 hectare. Alti 5000 de puieti vor fi folositi pentru reimpaduriri efectuate in anii trecuti, pe un hectar.

Pe raza Ocolului Silvic ‘Ana Lugojana’ suprafata impadurita va fi de 6 hectare, majoritatea puietilor fiind plantati in zona localitatii Nadrag. Aici urmeaza sa fie pusi in pamant 28.000 de puieti de brad, molid, paltin de munte si frasin. Tot aici vor fi facut completari pe o suprafata cumulata de 7 hectare, cu 37.000 de puieti.

La Faget impaduririle se vor face pe 4 hectare, cu puieti de stejar, rasinoase, paltin de munte, frasin si cires, in jur de 20.000 de puieti, in timp ce alti 8000 sunt pusi la dispozitie pentru reimpaduriri.

Cea mai mica suprafata impadurita va fi acoperita de Ocolul Silvic Lugoj, doar trei hectare, in timp ce pe alte doua hectare se vor face completari.

CITESTE SI: ASU Politehnica Timisoara isi schimba antrenorul din mers. Vezi cine e favorit sa vina in locul lui Andone 

Actiunea de impadurire planuita de cele patru ocoale silvice va avea loc in perioada 15 martie – 15 aprilie, cand pe plan international se deruleaza ”Luna sadirii arborilor”, care are o vechime de aproape 150 de ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In timp ce unii oameni muncesc si planteaza mii de pomi, N.Robu taie sute de pomii in Timisoara.