Noutati :

Imagini cu cea mai noua Sectie de Urgente din Timisoara! Ce urmeaza la Clinicile Noi?

12 octombrie, 2015 - 04:52 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Conditii moderne la Spitalul Municipal de Urgente din Timisoara! Avem, in sfarsit, o Sectie de Urgente in acord cu normele medicale, construita de la zero in curtea Clinicilor Noi. Lucrarile nu sunt gata insa, mai e de munca pentru ca Municipalul sa poata fi numit in sfarsit un spital modern.

Autoritatile locale au inaugurat, luni, noua constructie. Fara dotari insa! Momentan nu au fost amenajate saloanele si nici aparatele medicale nu au fost mutate in noua sectie UPU. Investitia a fost de peste 800.000 de euro, din bugetul local.

„Suntem acum la incheierea fazei unu, care a prevazut realizarea acestei noi constructii care, dupa cum se vede, este facuta conform celor mai inalte standard in vigoare pentru o unitate de primire urgente. In faza a doua se vor mai face demolari de ziduri in fostul sediu al UPU, pentru ca acel spatiu sa poata fi folosit in alte scopuri si se va face racordul cu cealalta cladire. Avem si elemente de dotare tehnica la acelasi nivel, nu numai o cladire noua. Suntem multumiti ca, incepand de acum, la Spitalul Municipal, se vor putea oferi conditii de asistenta medicala de urgenta de calitate, pentru a pune in valoare competenta extraordinara pe care medicii acestui spital o au”, a explicat primarul Nicolae Robu, care a taiat panglica alaturi de directorul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, si alaturi de viceprimarul Dan Diaconu.

Potrivit autoritatilor locale, santierul nu se inchide inca la Clinicile Noi. Vor mai fi ridicate cateva corpuri in spatele cladirii si se vor demola altele. Ramane intr-un imobil separat de Municipal Clinica de Cardiologie ASCAR – care functioneaza inca intr-un spatiu pentru care Primaria Timisoara plateste o chirie de aproximativ 4.000 de euro lunar, sustine directorul unitatii sanitare. Aceasta ar putea fi mutata si ea la un moment dat la Spitalul Municipal. Si Clinica de Radioterapie va fi in afara , ea functionand in continuare in imobilul de pe strada pietonala Marasesti, pana cand lucrarile vor fi incheiate complet la Clinicile Noi.

„Singura solutie pentru ca spitalul nostru sa indeplineasca acele conditii de functionare a UPU, impuse printr-un ordin de ministru, a fost construirea acestui corp nou de cladire. Suntem acum intr-un spatiu care arata, are toate circuitele si functionalitatea si capacitatea de a prelua urgentele de la Spitalul Municipal, conform prevederilor legale. Capacitatea proiectata este de 16-17 paturi, pe circuitele functionale, dotarea va cuprinde si mobilier nou, UPU este dotata cu ecograf, cu aparatura de monitorizare a pacientilor, cu aparat de terapie, cu tot ceea ce tine de resuscitarea moderna a unui pacient. Am facut demersuri pentru largirea schemei de medici, astfel incat sa putem asigura asistenta medicala necesara. Avem doua paturi de resuscitare zero, avem 14 paturi de monitorizare a pacientilor care sunt mai putin critici, avem toate conditiile pentru a face mici interventii chirurgicale, avem comunicare directa cu explorarile imagistice. Am suplimentat cu patru medici schema de personal. In total sunt 10 medici si 30 asistente”, a explicat Octavian Mazilu.

Medicii de la Municipal sustin ca in cateva zile vor reusi sa mute Sectia de Urgente in noua cladire, urmand ca aceasta sa preia bolnavii chiar din aceasta saptamana. Lucrarile au costat aproape 3 milioane de lei, fara TVA, si au fost facute de firma Alex-Dia Construct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In loc sa mute Clinicile noi in corpul neterminat din calea Torontalului, care se degradeaza de peste 10 ani, mai construim o hardughie in curtea si asa sufocata. Dupa resuscitare scoatem bolnavul afara pentru al transfera in alt corp al spitalului. Proiectantii si ceilalti destepti ar trebuie sa consulte medicii de pe Vacarescu!