Noutati :

Igiena incorecta a mainilor iti poate afecta sanatatea sau chiar viata

8 mai, 2019 - 08:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

Învăță cum să faci corect spălarea mâinilor, în campania mondială anuală ”Salvează Vieți: Spală-te pe mâini!”.

În fiecare an începând din anul 2009, din inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății în data de 5 mai sărbătorim Ziua Internațională dedicată Igienei Mâinilor. O acțiune desfășurată la nivel global pentru a atrage atenția asupra importanței igienei mâinilor dar și efectelor dramatice pe care lipsa acesteia le are asupra stării de sănătate și speranței de viață.

În fiecare moment, în întreaga lume avem 1,5 milioane infecții asociate actului medical, iar impactul igienei mâinilor asupra acestei cifre este important. Igiena precară a mâinilor are efecte negative asupra sănătății, infecțiilor asociate asistenței medicale și sepsis-ului (o infecție generalizată a organismului).

Igiena corectă a mâinilor presupune spălarea cu apă și săpun sau utilizarea unor soluții alcoolice.

Există diferite zone pe care trebuie să insistăm atunci când ne curațăm mâinile, conform schemei de mai jos.

Dacă sunteți interesat să aflați și alte date și noțiuni importante despre igiena mâinilor, vă așteptăm joi, 9 mai, începând cu ora 09.30, să discutați cu specialiștii, in unul dintre cele mai importante spitale private din zona de vest a țării, Spitalul Premiere Timișoara, în cadrul campaniei globale ”Salvează Vieți: Spală-te pe mâini”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...