Noutati :

Ideea de a alege directorul de scoala nu mi se pare foarte buna! Ce a mai spus presedintele Klaus Iohannis la Timisoara?

3 octombrie, 2016 - 01:47 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a declarat, in cadrul unei dezbateri, la Timisoara, ca nu este de acord ca directorii de scoli sa fie alesi de colectivul de profesori si ca este imposibil ca pentru acestia sa se organizeze concurs in vara deoarece in acea perioada calendarul examenelor este unul foarte incarcat.

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Klaus Iohannis a ajuns la Timisoara! Prima oprire a presedintelui Romaniei la Universitatea de Vest. FOTO!

Klaus Iohannis la Universitatea de Vest: Sunt convins ca Timisoara va dovedi ca e in continuare un oras fanion al Romaniei

Intrebat daca propunerea ca directorii de scoli sa fie alesi de colectivele in care acestia activeaza si nu prin concurs este o propunere buna, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu este de acord cu aceasta idee.

iohannis-timisoara-uvt-2

Daca vorbim despre directorii de scoli putem discuta de problema ridicata de dumneavoastra si despre cand si cum va fi concursul. Ministrul Educatiei a propus ca in aceasta perioada sa aiba loc concursul de directori in invatamantul preuniversitar. Mi-a spus informal pentru ca nu e treaba presedintelui, ci ca o persoana care provine din sistem mi s-a parut o idee foarte buna. Ideea de a alege din colectiv directorul nu mi se pare o idee foarte buna. Dar daca ne uitam bine, cele doua chestiuni nu se contrazic”, a declarat Iohannis.

Presedintele Romaniei a mai spus ca perioada de toamna este potrivita pentru organizarea unui concurs pentru directorii de scoli.

Cand ar trebui sa fie concursul? Cred ca aceasta perioada e foarte buna. Peste vara este imposibil sa faci examen pentru directori pentru ca ei sunt prinsi in toate comisiile de bac, evaluare si asa mai departe. Mi se pare ciudat ca sunt unii care au avut functii in domeniu vin si spun acum ca vara e o perioada buna pentru organizarea de examen pentru directori. A doua chestiune, despre cine ar trebui sa fie director. Cred ca preselectia se face in colectivul de dascali. Daca ne uitam bine, in majoritatea cazurilor se prezinta la examen o singura persoana. in multe colective exista deja perceptia ca o anumita persoana e potrivita. Exista, sigur si situatia cand in colectiv sunt mai multe persoane dornice de afirmare si atunci sunt doi- trei candidati, iar atunci e concurenta si se obtine un castig pentru scoala”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, luni, la o dezbatere pe teme de invatamant care a avut loc la Universitatea de Vest din Timisoara cu ocazia deschiderii noului an universitar 2016-2017.

In judetul Timis, concursul pentru directorii de scoli este programat sa aiba loc in data de 12 octombrie.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a participat luni la Timisoara la deschiderea oficiala a anului universitar 2016-2017 si a luat parte si la o ampla dezbatere pe teme de educatie, la Universitatea de Vest si s-a intalnit cu membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. concurs! candidatii propusi de consiliul local, reprezentantii parintilor si colectivul didactic. comisia de examinare compusa din cei care propun candidatii!