Noutati :

Iata care sunt teoriile NASA despre sfarsitul lumii din 2012! VIDEO!

10 martie, 2012 - 11:13 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Anul 2012 este cel in care unii oameni considera ca va veni sfarsitul lumii, apocalipsa. Multe astfel de teorii sustin acest lucru, precum sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012, inversarea polilor magnetici, planeta Nibiru sau alinierea planetelor.

NASA a dat un raspuns tuturor acestor teorii apocaliptice. Laboratorul Jet Propulsion de la NASA a prezentat un scurt film, in care omul de stiinta Don Yeomans explica de ce majoritatea scenariilor apocaliptice despre sfarsitul lumii nu sunt reale, potrivit Forbes.

Sfarsitul calendarului mayas, 21 decembrie 2012

Teoria privind data de 21 decembrie 2012 si dezastrele prezise de unii oameni vine probabil de la asa-zisul sfarsit al calendarului mayas. Acest calendar nu se termina insa pe 21 decembrie 2012. Este doar sfarsitul unui ciclu mayas si inceputul altuia nou. Este la fel ca 31 decembrie, sfarsitul calendarului nostru, dar un nou calendar incepe cu anul urmator la 1 ianuarie.

Planeta Nibiru

Se presupune ca planeta Nibiru este de patru ori mai mare decat Pamantul. Se spune ca ea va ajunge foarte aproape de Pamant si va provoca tot felul de dezastre. Deci sa presupunem ca acesta planeta enorma ar veni spre Pamant. Dar daca ar fi existat am fi vazut-o de multa vreme, numai daca ar fi fost invizibila, nu am fi detectat-o. Mii de astronomi cerceteaza cerul noptii permanent si nu au vazut-o. Exista oameni care cred ca astronomii de la NASA ascund de fapt aceasta informatie, pentru a preveni panica in randul populatiei. Va puteti imagina mii de astronomi, care observa cerul, sa pastreze un secret fata de opinia publica, mai multi ani?

Furtunile solare

Unii oameni asociaza furtuna solara cu 21 decembrie 2012. Acum, exista furtuni solare. Activitatea Soarelui trece printr-un ciclu, care atinge un maxim, la fiecare 11 ani. Maximum solar preconizat va fi in luna mai 2013.

Alinierea planetelor

O alta teorie este legata de alinierea planetelor. Exista o aliniere a planetelor. Se sustine ca alinierea Soarelui, a Pamantului si a unor planete ar produce efecte catastrofale pe Terra. Ei bine, in primul rand, nu exista nicio aliniere a planetelor in decembrie 2012 si, chiar daca ar exista, aceasta nu ar produce dezastre pe Pamant. Singurele astre din sistemul nostru solar care pot afecta Pamantul sunt Luna, care este foarte aproape, si Soarele, care este masiv, dar destul de aproape. Dar celelalte planete au un efect neglijabil asupra Pamantului.

Modificarea axei de rotatie a Pamantului

Unul dintre miturile despre 21 decembrie 2012 este faptul ca axa Pamantului se va schimba. Axa de rotatie nu se poate deplasa din cauza orbitei Lunii din jurul Pamantului.

Inversareaa polilor magnetici

Inversarea campului magnetic se face din timp in timp, insa ultima data ea s-a petrecut acum 740.000 de ani. Nu exista nicio dovada ca aceasta se va petrece in decembrie 2012.

Si chiar daca s-ar produce inversarea, este nevoie de mii de ani ca sa se faca acest lucru. Daca s-ar intampla inversarea, nu va fi nicio problema pe Pamant, in afara de faptul ca trebuie sa fie recalibrate busolele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...