Noutati :

Iarna revine in forta! Se apropie zile de ger si ninsori abundente. Iata prognoza meteo pe doua saptamani!

21 ianuarie, 2013 - 03:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Meteorologii ne anunta ca in intervalul 24 ianuarie-3 februarie temperaturile vor scadea pana la -14 grade, in unele zone ale tarii, in timpul noptii. Precipitatiile vor aparea sub forma de ploaie, pentru ca apoi sa se transforme in ninsoare in intervalul 24-27 ianuarie.

In Banat, in intervalul 21 – 23 ianuarie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu abateri pozitive atat la valorile diurne cat si la cele nocturne. intre 24 si 28 ianuarie, vremea se va raci fata de intervalul precedent, apoi valorile termice vor creste usor, temperaturile medii fiind apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.
in intervalul 21 – 23 ianuarie vor fi precipitatii slabe sub forma de ploaie si lapovita, iar intre 24 si 27 ianuarie vor predomina ninsorile.

Crisana: in primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, maximele termice urmand sa depașeasca valoarea de 10 grade. incepand din 23 ianuarie, vremea se va raci fata de intervalul precedent, cele mai coborate minime situandu-se sub -8 grade, apoi din 28 ianuarie temperaturile medii revin la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Intre 21 si 23 ianuarie vor fi precipitatii in general slabe, mai ales sub forma de ploaie, iar dupa data de 24 ianuarie precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.

In Transilvania in primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu abateri pozitive la valorile diurne. intre 23 si 30 ianuarie, vremea se va raci, devenind geroasa noaptea si dimineata. Cele mai reci nopți vor fi in 27-29 ianuarie, cand, indeosebi in zonele depresionare, minimele vor fi sub -14 grade. Dupa 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.

In intervalul 22 – 23 ianuarie se vor semnala precipitatii slabe, mixte, iar incepand din 24 ianuarie acestea vor fi sub forma de ninsoare.

In Maramures, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in primele doua zile, cu abateri termice pozitive atat la valorile diurne cat si la cele nocturne. in intervalul 23 – 29 ianuarie, vremea se va raci, izolat devenind geroasa noaptea si dimineata, iar intre 27 si 29 ianuarie se vor inregistra cele mai scazute temperaturi ale intervalului de prognoza. Dupa 29 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.

In intervalul 21 – 23 ianuarie se vor semnala precipitatii slabe, mixte, iar incepand din 24 ianuarie acestea vor fi sub forma de ninsoare.

Moldova: in primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu abateri termice pozitive la valorile diurne. intre 23 si 30 ianuarie, vremea se va raci, devenind geroasa noaptea si dimineata, indeosebi in intervalul 25 – 28 ianuarie, cand pe parcursul nopților se vor inregistra medii ale temperaturilor minime de -14…-12 grade. Dupa 30 ianuarie temperaturile medii cresc apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada.

In intervalul 22 – 24 ianuarie vor fi precipitatii mixte, iar intre 25 si 27 ianuarie vor fi ninsori, posibil importante cantitativ, mai ales in jumatatea sudica a regiunii.

Dobrogea: in intervalul 21 – 24 ianuarie, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 10 grade. intre 24 si 30 ianuarie, vremea se va raci fata de intervalul precedent, iar minimele termice vor putea cobori sub -8 grade. Dupa 30 ianuarie valorile termice vor creste usor, temperaturile medii fiind apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Precipitatii, posibil importante cantitativ vor fi mai ales in intervalul 24 – 27 ianuarie. Acestea vor fi la inceput mixte, apoi doar sub forma de ninsoare.

In Muntenia, in intervalul 21 – 24 ianuarie, valorile termice vor fi ridicate pentru aceasta perioada, cu abateri pozitive mai ales la valorile diurne. intre 24 si 29 ianuarie, vremea se va raci, iar minimele termice vor cobori treptat pana la medii de sub -10 grade. Din 30 ianuarie temperaturile vor creste usor, iar in primele zile ale lunii februarie vor fi maxime termice ușor pozitive.

Pana in data de 24 ianuarie trecator vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. in intervalul 24 – 27 ianuarie vor predomina ninsorile, posibil importante cantitativ.

In Oltenia, intervalul de prognoza incepe cu o vreme va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta data, cu abateri pozitive mai ales la valorile diurne. Dupa data de 24 ianuarie, vremea se va raci, iar mediile temperaturilor minime vor cobori treptat pana spre -10 grade. incepand din 30 ianuarie valorile termice vor creste usor, temperaturile medii devenind apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

In intervalul 24 – 27 ianuarie vor predomina ninsorile, posibil importante cantitativ, iar in restul intervalului sunt de așteptat doar precipitații slabe.

La munte, in primele doua zile vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta data, apoi incepand din 23 ianuarie, vremea se va raci, iar temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cele mai coborate valori termice se vor inregistra intre 25 și 30 ianuarie, cand nopțile vor fi geroase.

In intervalul 21 – 22 ianuarie vor fi precipitatii slabe, mixte, apoi incepand din data de 23 a lunii vor predomina ninsorile, iar in intervalul 24 – 27 ianuarie acestea pot fi importante cantitativ.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...