Noutati :

Iarna „loveste” si in scolile din Timis! Mai multe unitati de invatamant au fost inchise din cauza frigului

6 februarie, 2012 - 11:46 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE: 10% din populatia scolara a Timisului e afectata de frig! 9.300 de elevi dintr-un total de 91.000 de elevi nu merg la scoala.

La 16 unitati de invatamant cursurile sunt suspendate. Trei sunt din Timisoara: ciclul primar de la Liceul „N. Lenau”, Colegiul Tehnic Timisoara, fostul Miu si Scoala Generala Nr. 1. Restul de 13 unitati sunt in mediul rural”, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Cauzele in Timisoara sunt legate de centralele termice si aprovizionarea cu combustibil. Sunt lucruri care privesc partea tehnica a centralei. In judet, probleme au aparut acolo unde accesul nu s-a putut face din cauza drumului  impracticabil. Multe cadre didactice nu au ajuns la scoli din cauza zapezii.

Am solicitat directorilor o evaluare, pentru a vedea daca se impune inchiderea scolilor si in alte localitati. Se pare ca nu este cazul. Am discutat si cu Primaria Timisoara si nu este cazul sa suspendam alte cursuri”, a adaugat Marin Popescu.

In perioada 6-8 februarie, unitatile de invatamant din Uivar, Jimbolia, Peciu Nou, Ortisoara, Giarmata, Barna, Giera, Giulvaz, Lovrin, Lenauheim, Sampetru Mare, Gradinita Masloc, Liceul Lenau, Colegiul Tehnic „IC Bratianu” si Scoala cu clasele I – VIII din Plopi sunt inchise din cauza frigului.

La Teremia Mare s-au suspendat cursurile din cauza ca centralele termice nu fac fata, sustine inspectorul scolar general.

________________________________________________________

TIMISOARA. Elevii de la ciclul primar al Liceului Teoretic „N. Lenau” nu merg la scoala marti si miercuri. Instalatia de apa de la sediul din Piata Unirii a inghetat. Elevii vor recupera cursurile pe parcursul semestrului.

Astazi, elevii au venit la scoala, dar marti si miercuri scoala va fi inchisa. Instalatia de apa a inghetat. Speram sa fie remediata problema cat mai curand”, ne-a spus directoarea Elena Wolf. 450 de copii vor fi afectati de aceasta masura. Cursurile vor fi recuperate pe parcursul acestui semestru scolar. Sediul liceului de la str. Gh. Lazar nu a fost afectat, aici cursurile sunt tinute dupa orarul nou.

O alta unitatea de invatamant afectata de frig este Colegiul Tehnic Timisoara (fostul Miu). Scoala a fost inchisa din cauza lipsei de caldura. Cursurile vor fi recuperate pana la finalul semestrului, dupa ce vremea se va incalzi.

La nivel national peste 2.000 de unitati de invatamant au fost inchise din cauza iernii, in trei judete cursurile fiind suspendate in toate scolile (Vrancea, Ialomita si Olt).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...