Noutati :

Ia bani de la cei care au salarii mari pentru a acoperi majorarile salariale acordate birocratilor, artistilor si pensionarilor. Decizia Guvernului Grindeanu

6 ianuarie, 2017 - 06:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Premierul Sorin Grindeanu, proaspat instalat la Palatal Victoria, a anuntat ca se va elimina plafonul de cinci salarii medii brute peste care nu se impunea CAS si CASS, ceea ce le va lua din banii celor 36.000 de salariati care castigau din aceasta masura.

CITESTE SI: Legam Timisoara de Teleorman si Bucuresti pe Autostrada! Proiectul maret din programul de guvernare

Aceasta eliminare a plafonarii CAS-CASS ar aduce la buget venituri de aproape 2 mld. lei, care ar acoperi majorarile salariale pentru artisti (50%), cresterea pensiei minime si dublarea burselor studentilor.

Aceasta masura a fost anuntata si de Liviu Dragnea in timpul formarii guvernului.

Prin eliminarea plafonului de plata a CAS de cinci salarii medii brute, statul va incasa in plus 1,4 mld. lei, iar din eliminarea plafonului la CASS va mai strange peste 500 mil. lei.

CITESTE SI: Trenul de lux care va pleca de la Timisoara spre doua destinatii! Arata spectaculos. FOTO si VIDEO

Cota de CAS este de 26,3% din salariul brut formata din 10,5% platita de angajat si 15,8% platita de angajator. Cota CASS este de 10,7% din salariul brut formata din 5,5% platita de angajat si 5,2% platita de angajator.

Salariul mediu brut a fost in luna octombrie de 2874 lei. Cinci salarii medii brute ar fi 14.370 de lei.

Spre exemplu, pentru cineva care castiga 20.000 de lei brut pe luna, CAS si CASS se calcula la cota standard doar pana la 14.370 le, ceea ce inseamna ca diferenta pana la 20.000 ii ramânea lui.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...