S-a dat startul celei de-a doua editii a turneului Timisoara Challenger. Ungur, Copil sau Crivoi vor juca in fata timisorenilor

Turneul din categoria ATP Challenger Tour, dotat cu premii in valoare totala de 30 de mii de euro, plus ospitalitate a inceput duminica, la baza sportiva Electrica, odata cu partidele din calificari si se va incheia pe 7 iulie. Intrarea este libera, pe toata durata competitiei.

„Se poate spune ca acest turneu este cel mai mare eveniment sportiv pe care il organizeaza Timisoara anul acesta”, a spus directorul turneului Timisoara Challenger, Dumitru Haradau. Tenismani clasati in jurul primilor 100 de jucatori, in ierarhia mondiala vor fi prezenti la competitia gazduita pe malul Begai.
Favoritul numarul 1 la Timisoara Challenger este Adrian Ungur(numarul 94 ATP), sportivul pitestean veninind la Timisoara dupa ce a castigat deja doua titluri Challenger anul acesta, ultimul fiind obtinut la Arad Challenger unde s-a impus in finala, in fata unui alt roman, Marius Copil(125 ATP), cel care va fi prezent si el la Timisoara, fiind favoritul numarul 5 al turneului.
Cu sansa a doua la Timisoara Challenger este creditat  americanul Wayne Odesnik(107 ATP), jucator care detine in 2013 trei titluri Challenger, La Furth, Sarasota si Bucaramanaga, favorit numarul 3 este  austriacul Andreas Haider-Maurer(108 ATP), semifinalist la Furth, iar favorit numarul 4 este spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo(119 ATP).
Din pacate, castigatorul editiei de anul trecut al Timisoara Challenger, Victor Hanescu nu va fi prezent la intrecerea de anul acesta, deoarece regulamentul nu permite sportivilor din top 50 sa participe la turnee de tip challenger. „Va fi un turneu de valoare foarte ridicata. Desi lipseste Hanescu, toti ceilalti jucatori de top din Romania sunt prezenti si as indrazni sa spun ca tabolul principal este mai puternic decat cel de anul trecut. Din pacate nu va mai putea fi re-editata finala romaneasca de la Arad Challenger, unde Ungur si Copil au facut o performanta foarte mare, au ajuns amandoi in finala, castigand in final Ungur. Acum, daca joaca ambii bine, se intalnesc in semifinala, in finala nu mai este posbil, fiind amandoi in aceeasi parte a tabloului principal”, a spus Dumitru Haradau.
Tragerea la sorti a tabloului principal al Timisoara Challenger a avut loc duminica, meciurile din primul tur urmand sa se dispute marti, dupa ce se vor incheia calificarile, in urma carora se vor decide si ultimii patru sportivi intrati pe tabloul de simplu.
Favoritul numarul 1, Adrian Ungur va juca in primul tur cu Radu Albot(197 ATP), din Republica Moldova, Marius Copil il va intalni in primul meci pe Gerald Melzer(233 ATP) din Austria, iar Victor Crivoi va juca in primul tur contra cehului Dusan Lojda(258 ATP).
Alti patru romani sunt prezenti pe tabloul principal al Timisoara Challenger, gratie wild-cardurilor primite din partea organizatorilor. Este vorba de Petru Luncanu(453 ATP), Patrick Ciorcila(773 ATP), Vlad Cornea si timisoreanul Dragos Martea, care va juca in primul tur cu favoritul numarul 8 al turneului, David Guez(176 ATP) din Franta.
Castigatorul turneului de la Timisoara  va primi, pe langa premiul in bani de 4300 de euro si 80 de puncte in clasamentul ATP.
Cea de-a doua editie a Timisoara Challenger a fost in pericol sa nu se poata disputa din cauza starii nu foarte bune, in care s-a aflat baza Electrica, insa in urma intervetiei autoritatilor, terenurile au fost aduse, pe ultima suta de metri, in stadiul de a putea gazdui partidele. „Am avut ceva emotii, a trebuit sa facem eforturi mari sa aducem terenurile in conditiile necesare pentru a gazdui un astfel de turneu, dar acum totul este in regula. La baza Electrica e o situatie speciala si din pacate nu avem in Timisoara un alt club care sa coresunda cerintelor pentru organizarea unui challenger cu jucatori asa de valorosi. Trebuie sa vedem pe viitor cum vom putea rezolva acest aspect”, a mai spus Dumitru Haradau.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.