Hristos a Inviat pentru credinciosii catolici! Sute de crestini au luat lumina Sfanta de la Dom, in Piata Unirii din Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Si crestinii catolici din Timisoara au sarbatorit noaptea trecuta Invierea Domnului! Sute de oameni au mers la biserici sa ia parte la slujba si sa duca mai apoi in casele lor lumina sfanta a Invierii Mantuitorului Iisus Christos.

Ca in fiecare an, la Domul Catolic din Piata Unirii din Timisoara, sarbatorirea Vigiliei Pascale a inceput cu sfintirea Focului. Preotii au luat lumina si au intrat cu lumanarea aprinsa in Dom unde, impreuna cu credinciosii care sarbatoresc Pastele, au intonat Preconiul Pascal – Imnul bucuriei pascale, urmat de Liturghia Cuvantului si celelalte momente ale slujbei de Paste.

Momentele de piosenie au fost impartasite de cei prezenti in fata catedralei catolice, din clipa in care alaiul de preoti a iesit sa sfinteasca focul. Sute de timisoreni s-au adunat aici pentru a lua parte la slujba de Inviere care se tine in 4 limbi: romana, maghiara, germana si latina.

In final, Procesiunea de Inviere a facut inconjurul Pietei Unirii, cu lumanarile aprinse. In Duminica Invierii, inacelasi loc, de la ora 10, se oficiaza liturghia solemna.
In total, peste 2 milioane de romani sarbatoresc acum Pastele.

Hristos a Inviat si Paste Fericit tuturor credinciosilor catolici!

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.