Noutati :

Hristos a Inviat pentru credinciosii catolici din Timisoara! Sute de crestini au luat Lumina la Domul din Piata Unirii. FOTO

19 aprilie, 2014 - 11:49 PM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Crestinii catolici din Timisoara sarbatoresc Invierea Domnului in acelasi timp cu ortodocsii. In seara de Inviere ei au mers la bisericile din oras pentru a lua parte la slujbe  si pentru a duce mai departe, in casele lor, lumina sfanta a Invierii Mantuitorului Iisus Cristos.

Ca in fiecare an, la Domul Catolic din Piata Unirii din Timisoara, sarbatorirea Vigiliei Pascale a inceput cu sfintirea Focului. Preotii au luat lumina si au intrat cu lumanarea aprinsa in Dom unde, impreuna cu credinciosii care sarbatoresc Pastele, au intonat Preconiul Pascal – Imnul bucuriei pascale, urmat de Liturghia Cuvantului si celelalte momente ale slujbei de Paste.

Momentele de piosenie au fost impartasite de cei prezenti in fata catedralei catolice, din clipa in care alaiul de preoti a iesit sa sfinteasca focul. Sute de timisoreni s-au adunat aici pentru a lua parte la slujba de Inviere care se tine in 4 limbi: romana, maghiara, germana si latina.

Celebrant principal a fost episcopul diecezan. Concelebreaza preotii din cadrul Ordinariatului episcopal si o parte din preotii din oras. Cadrul muzical a fost asigurat de catre corul “Exultate” al Domului, dirijat de dl. Robert Bajkai-Fabian si avand-o la orga pe Simona Mustetiu.

Hristos a Inviat si Paste Fericit tuturor credinciosilor catolici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...