Hristos a Inviat! Mii de credinciosi au luat Lumina si s-au bucurat impreuna de vestea Invierii Mantuitorului, la Timisoara, in conditii de pandemie. Paste Fericit!

TIMISOARA. Pentru al doilea an, sarbatoarea Invierii Mantuitorului este altfel. Daca in 2020, preotii au slujit in biserici goale, iar lumina sfanta a ajuns la credinciosi cu ajutorul voluntarilor care au mers din poarta-n poarta, acum, oamenii s-au intors in lacasele de cult si s-au bucurat impreuna de cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii. Dar tot in conditii speciale.

La miezul noptii, IPS Ioan a rostit indemnul: Veniti de luati lumina! si, alaturi de preoti si maicute, a iesit din Catedrala aducand vestea Invierii lui Hristos in Piata Victoriei in multimea de credinciosi, supravegheata cu atentie de forte de ordine care s-au asigurat ca timisorenii vor respecta normele sanitare in pandemie de coronavirus.

 

Mitropolitul Banatului s-a rugat pentru banateni, pentru medicii care stau de atata amar de vreme la capataiul bolnavilor de COVID, dar si pentru oameni din tari mai indepartate care se afla acum in mare suferinta, referindu-se la India.

La Catedrala Mitropolitana din Timisoara oamenii au participat la ceremoniile religioase si, mai apoi, au purtat cu ei spre casa Lumina sfanta.

Paste fericit!

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Adevarat A Inviat!

  2. Hristos a înviat!