Noutati :

Hotii si talharii, ‘starpiti’ din Timisoara! Ce surpriza li se pregateste?

12 iulie, 2016 - 12:18 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. ‘Atentie, se filmeaza!’ Asta s-a strigat pentru prima oara in primavara, cand sistemul de supraveghere video, supranumit Big Brother, a pornit la Timisoara. Au fost montate aproape 100 de camere, care monitorizează orice miscare in cateva zone aglomerate din oras, cum ar fi Piata Victoriei, Piata Unirii sau Libertatii, dar si in preajma liceelor din centru.

Imaginile surprinse de aparatele video montate la inaltime, pe stalpi, sunt transmise la centrul de comanda al Politiei Locale. Astfel, scandalagii, hotii sau talharii sunt rapid observati si, mai apoi, alertati deindata politistii din apropiere.

De la Singapore, de la un summit al primarilor, Nicolae Robu anunta lansarea unui nou proiect de supraveghere video care sa-l completeze pe cel deja existent care, impreuna cu cel de Management al Traficului, sa sporeasca, integrat, securitatea timisorenilor pe strada.

Prin Sistemul de Management al Traficului vom spori securitatea in oras, pentru ca sistemul dispune de 230 de camere video in 134 de intersectii, camere care, pe de o parte, vor culege informatii din trafic: prezenta, deplasarea, sensurile de deplasare ale autovehicolelor, dar, pe de alta parte, furnizeaza si informatii privind incalcari ale regulilor de circulatie: treceri pe rosu si altele, si vor permite in situatii speciale ca politia sa ii identifice pe cei implicati in raufaceri pentru ca se vede pe ce traseu au circulat.  Avem insa si un proiect dedicat (n.r. Big brother) sporirii securitatii, proiect prin care 14 locatii importante ale orasului sunt in permanenta supravegheate video. Acestea transmit informatia si, pe un panou de ecrane, se poate vedea tot ce se intampla in acele locatii. Avem, apoi, un numar important de alte locatii unde, in afara acestui sistem, am montat camere video si pregatim un nou proiect, care va include un numar si mai mare de locatii care, in final, va fi integrat si va spori securitatea in oras, pentru ca, din pacate, avem raufacatori, oameni care atenteaza la integritatea corporala, la bunurile cetatenilor, sunt vandali. Nu putem face fata acestui fenomen decat folosind tehnologia„, a declarat primarul Nicolae Robu.

centru management trafic camere video intersectii

Primul proiect de supraveghere video, numit si Big Brother, ‘Sistemul de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Timisoara’, a costat aproximativ o jumatate de milion de euro, bani cu care au fost achizitionate si instalate 94 de camere video si a fost amenajat un centru de comanda la sediul Politiei Locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ………. si tot acei hoti rapid depistati , vor fi rapid lasati in pace si libertate , pentru ca e posibil sa imparta recolta din furat cu ???? ….. cine trebuie ,

  2. @gheorghe: esti un comunist prost

  3. asa e d-le adi. ……daca vei avea ghinionul sa-ti futa unu un pumn in cap , in fata camerelor de luat vederi a pol locale , vei fi surprins ca nu a vazut nimeni , si ca nu vei pupa inregistrarile sa poti dovedi acest lucru

  4. @Gheorghe: esti un tare comunist … tare prost …..

  5. Hauleo vere… Ce prostii mai suntezi…