Noutati :

Horia Roman Patapievici primit la Universitatea de Vest din Timisoara cu mesajul „Jos mafia culturala si politica“!

17 martie, 2012 - 04:05 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
6


TIMISOARA. Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici de cadre UVT a fost umbrita de protestul catorva persoane care l-au acuzat de denigrarea lui Eminescu! VEZI FOTO!

Protestatarii, in frunte cu Gheorghe Cionoiu si Viorica Balteanu, l-au acuzat pe presedintele Institutului Cultural Roman ca este omul presedintelui Traian Basescu, ca locul lui este langa Ceausescu si Basescu si ca denigreaza poezia lui Eminescu si, in aceeasi masura, pe poet.

In Omul Recent, Horia Roman Patapievici subliniaza ca oricine poate sa sustina orice si ne indeamna, totodata: fiti moderni – dar „nihil sine Deo“. Cele doua afirmatii sunt incompatibile. Un crestin nu poate sa sustina orice“, a spus Gheorghe Cionoiu.

Horia Roman Patapievici le-a replicat celor 10-12 protestatari adunati in fata Universitatii de Vest ca nu-i inteleg textele.

Am pierdut codul de lectura si interpretare. Exista o tafna fata de aproapele nostru. Cei care mi-au reprosat ca-l denigrez pe Eminescu nu inteleg nimic. As spune ca nu citesc. Ce poti sa le spui unor oameni care iti pun in gura cuvinte pe care nu le-ai spus, ba dimpotriva, inseamna exact contrariul a ceea ce-ai zis?“, a precizat Patapievici referitor la incident.

Titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest este primul pe care il primeste H.R. Patapievici. Titlul i-a fost acordat de rectorul Marilen Pirtea si de Presedintele Senatului, Ioan Talpos.

Horia Roman Patapievici a vorbit, in discursul care a succedat conferirea titlului emerit, despre Paradis ca alternativa demna de luat in seama in poetica eminesciana vs paradigma Infernului, pornind de la Divina Comedie, traversand poeziile postume eminesciene si insistand pe doi poli ai criticii poetului national: George Calinescu – care fixeaza in concepte analiza universului eminescian si Ion Negoitescu – care opereaza cu interpretari mai degraba de ordin subiectiv.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Timisoara a fost murdarita de cativa nesimtiti, cu pretentii de vedete universitare si politice. (Balteanu, Fortuna,…). Rusine !!!

  • daca protestarii nu au ceva impotriva lui Marilen Pirtea sau Ioan Talpos au impotriva lui Basescu… Politizare penibila. Daca nu iti place de persoana care primeste titlul, ignori evenimentul. PUNCT

  • Ești un biet zero barat, care admiră un impostor ce urăște tot ce este românesc.

  • Precis ești un geniu care a dăruit României realizări epocale… Vrem să le cunoaștem. Îți permiți să jignești niște universitari foarte respectați, măi, mahala băsistă ambulantă?

 2. Pataoievici este o curva politica, este slugoiul lu’ basescu. Omul asta nu merita sa ia aceasta dinstinctie din partea universitatii

 3. Precizare:

  Prin afişarea raportului „Ceauşescu/V.C. Tudor = Băsescu/Patapievici” pe pancarta cu lozinca „JOS MAFIA CULTURALĂ ŞI POLITICĂ” nu am vrut câtuşi de puţin să afirm că locul lui Patapievici ar fi „langa Ceausescu si Basescu”. Susţin că din raportul respectiv reise că aşa cum Vadim Tudor a fost propagandistul lui Ceauşescu şi al naţional-comunismului, Patapievici este propagandistul lui Băsescu şi al postmodernismului.