Noutati :

Horatiu Rada, presedintele Timisoara 2021: Am devenit incomod pentru ca cer permanent eficienta, transparenta, legalitate. Ce spune despre raportul care arata ca Simona Neumann si-ar fi decontat ilegal o vacanta in Elvetia

30 mai, 2020 - 05:26 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
2

TIMISOARA. Horatiu Rada, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, a reactionat la atacul directorului TM2021 Simona Neumann dupa aparitia in presa a raportului Comisiei de Cenzori care a aratat ca aceasta si-ar fi decontat din bani publici o vacanta intr-o statiune de schi in Elvetia, ca apar inadvertente in privinta incasarii unor diurne, dar si cumpararea unor bunuri de catre asociatie ce nu apar in inventarul institutiei.

„Legat de informațiile care au apărut astăzi în spațiul public, acestea vor fi discutate în cadru formal cu colegii din Consiliul Director. Raportul comisiei de cenzori a asociației ne-a fost transmis în 21 mai 2020. I-am cerut Directorului Executiv un punct de vedere argumentat la toate recomandările cenzorilor. Acest răspuns trebuie transmis până pe 5 iunie 2020, ora 12.00. Raportul și răspunsul vor fi analizate în ședința de Consiliu Director din data de 10.06.2020. Ulterior, documentul va fi supus aprobării Adunării Generale a asociației. Raportul inițial a ajuns la toți colegii din Consiliul Director și în ședința de board îl vom discuta. Conform procedurii, acesta va fi aprobat de Adunarea Generală a asociației.
Legat de întâlnirea din 19.05.2020 cu reprezentanții echipei artistice, a fost o întâlnire despre care Directorul Executiv a fost informat cu o zi înainte. Verbal mi-a transmis că nu poate participa pentru că are o întâlnire video programată. Au participat, online sau fizic, toți cei care nu aveau contracte semnate pentru anul în curs. Astfel de întâniri au mai avut loc, în funcție de solicitările departamentelor sau de nevoia de comunicare pe diverse aspecte. Convocarea întâlnirii la care se face referire a fost o necesitate, în condițiile în care executivul asociației nu a gestionat problema.
Legat de cei cinci semnatari ai scrisorilor, nu consider că suntem într-un conflict. Eu am încercat să găsesc o soluție legală și punctuală, dictată de contextul economic și de situația financiară existentă pe moment, până la semnarea contractelor de finanțare cu instituțiile care ne asigură banii. În toți anii trecuți au fost situații identice. Dacă mi se poate reproșa ceva, este faptul că am încercat să găsesc soluții. Oamenii din echipa artistică vă pot confirma că nu am fost în conflict niciodată și de câte ori m-au apelat, am răspuns promt și i-am ajutat și susținut cu tot ce a fost posibil. Le-am înțeles perfect nemulțumirile, însă rezolvarea cererilor lor nu depinde de mine până la final. Pot să spun că mare parte din anul trecut m-am preocupat să fac lobby și diligențe ca să obținem legislația necesară pentru finanțare multianuală. Și în final a fost emisă OG 42. Pe 14.01.2020 i-am înmânat personal o scrisoare premierului Ludovic Orban, a doua, prin care i-am solicitat finanțare prioritară pentru proiect. Chiar înainte de declanșarea pandemiei am avut două întâlniri la Ministerul Culturii și în ambele am discutat despre bani. Ulterior am discutat de mai multe ori cu domnul ministru despre finanțare. Am acționat tocmai pentru că îmi doresc să se rezolve situația banilor și să nu avem tensiuni și nemulțumiri.
Legat de aducerea unor oameni noi în ultimele două luni, în condiții de criză, selecția a fost făcută înainte de declanșarea pandemiei, pe posturi care erau vacante de multă vreme. Cu siguranță, fără marketing și comunicare nu am fi putut avea o activitate cu rezultate foarte vizibile, așa cum s-a întâmplat. Perioada prin care tocmai am trecut a fost o perioadă de criză și trebuia gestionată ca atare.
Deși nu sunt un om al conflictelor, nu pot să rămân impasibil la atacurile îndreptate împotriva mea. Știu că am devenit incomod pentru că cer permanent eficiență, transparență, legalitate. Cel mai simplu este să suspicionezi și să faci acuzații. Nu am ieșit să comentez multe dintre atacurile primite, deși știam clar de unde mi se trag, doar ca să nu permit escaladarea unor conflicte cu care să generez imagine negativă suplimentară la adresa asociației. Am ales să-mi fac treaba, ceea ce se va vedea din raportul de activitate pe care îl voi prezenta Consiliului Director.
Sunt un om al dialogului și un om de echipă. Dacă aș fi altfel, dacă ar fi să văd conspirații sau acțiuni de sabotaj, aș putea să speculez și să spun că diversiunea invocată poate fi interpretată și în sens invers. Ținând cont că scrisorile de nemulțumire apărute în spațiul public au fost lansate abia la o săptămână după ședința referitoare la contracte, dar la câteva zile după data la care Directorul Executiv a luat deja act de raportul comisiei de cenzori. Aleg să nu merg pe varianta aceasta”, spune Horatiu Rada, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Cam penibila toata activitatea asociatiei de pana acuma. In afara de mici colaborari culturale locale ZERO BARAT.
    2. Se vede la o posta factorul politic si birocratic in conducere: Neumann, fiul fostului primar de Buzias, etc.
    3. Luand in considerare punctele 1 si 2, dpdv al unui manager performant, ma intreb cum poti sa faci performanta?

  2. Nu ati devenit stimate domn incomod. Pe EI nu-i mai intereseaza absolut nimic. Au inceput sa fure cu zgomot, accentuand faptul ca nu-i intereseaza ce spune ”fraierimea”. Daca atentate asupra oamenilor politici si magistrati s-au intamplat in Malta, Slovenia, Croatia, Bulgaria in Romania EI si interlopii sunt la brat si-si continua concubinajul de peste 30 de ani.