Horatiu Rada, managerul Cons Electrificarea Instal: „Dorel nu a lucrat la Pasajul MIchelangelo. Asfaltul nou a fost spart intentionat!”

Domnule Rada, sunteti managerul uneia dintre companiile care lucreaza la Pasajul Michelangelo. Acest obiectiv naste comentarii, suparari, controverse, este o tema sensibila si foarte prezenta în agenda primarului Nicolae Robu. Poate reusiti sa ne explicati cateva lucruri ramase în ceata, ca sa spunem asa. Saptamana trecuta se spargea un trotuar din pasaj. De ce?

Au fost doua zone in care am spart ce am lucrat initial. A fost o procedura absolut necesara pentru maximizarea solutiei aplicate pentru evitarea infiltratiilor. Interventia am facut-o strict pe cheltuiala firmei noastre. Am reusit sa adaptam o solutie noua, din mers, binenteles cu aprobarile de rigoare si conform procedurilor. Trebuie sa se inteleaga ca ceea ce a fost proiectat acum 6 ani, astazi comporta modificari, in sensul ca au aparut materiale moderne, solutii tehnice mai avansate si a fost normal sa dorim sa lucram cu ele. Am beneficiat de sprijinul total al autoritatilor de la primarie si de la institutiile cu competente in proiect. A fost o interventie facuta asumat, nu a lucrat Dorel.

Si cand ati asfaltat trotuarele nu ati stiut ca urmeaza sa interveniti? Ca sa evitati cheltuielile…

Este un proiect cu finantare europeana si orice întarziere, modificare sau completare se realizeaza cu acordul forurilor competente. Totul se face pe un calendar aprobat si asumat, cu rapoarte speciale si cu documente la zi. Nu poti depasi termene pentru ca asta înseamna ca nu respecti proiectul. Chiar daca intentia ta este buna, trebuie sa faci lucrurile procedural. Pana am primit aprobarea pentru schimbarea solutiei am lucrat pe cea veche.

Dar asta a insemnat pierdere de bani si timp. Inteleg ca dumneavoastra ati platit banii, dar pe noi ne costa timpul… Termenul de finalizare pentru pasaj a fost decembrie 2014…

Decalarile de pana acum au fost motivate exclusiv de conditiile meteorologice. Calendarul de lucrari prevazut în proiect în 2009 era imposibil de corelat cu prognoza meteo din 2014! Toamna si iarna trecuta si chiar în aceasta primavara, pana recent, am avut parte de vreme capricioasa: cand erau prevazute lucrari de executie in proiect, temperaturile erau cu minus si aveam precipitatii, iar cand au fost programate intreruperi, era soare si mult mai cald decat normal. In genul acesta de lucrari si la un proiect de o asemenea anvergura, astfel de situatii apar intotdeauna.

Cand estimati ca incheiati lucrarile?

In continuare depindem de vreme. Ploaia din week-end poate fi cuantificata in mai mult de 24 de ore de intarziere. Pentru incheierea lucrarilor de hidroizolatii avem nevoie de beton uscat, avem nevoie de soare si de temperaturi ridicate. La fel si pentru asfaltare. Cu vreme buna putem incheia in 2-3 saptamani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Jurnalism investigativ. Nu ati primit raspuns de la primar, ati mers in continuare pe fir. Bravo.

  2. Domnule H.Rada.pai atunci tarile scandinave ar trebuie sa fie acum tot in evul mediu,la ce vreme au ei.Sunteti penibil!!!!!!!!!!!!

  3. Abia astept cu nerabdare primul tir,sa ramana blocat in pasaj.
    Va fi un vis cu romanashii.