Noutati :

Hora Unirii si defilarea militarilor, dar si muzica de fanfara au marcat Unirea Mica, la Timisoara. FOTO

24 ianuarie, 2016 - 01:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Mica Unire a fost sarbatorita, la Timisoara, la fel cum se intampla de ani buni, in fata Inspectoratului de Politie al Judetului Timis. Ceremonialul a inceput la ora 10 iar cei stransi pe Bulevardul Take Ionescu au putut urmari un program incarcat, dedicat Unirii din 1859.

Momentul festiv a inceput cu o ceremonie militar-religioasa dedicata sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Romane.Imediat dupa slujba au fost depuse coroane si jerbe de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

autoritati unire

Iar finalul evenimentelor a fost marcat de hora unirii si defilarea a detasamentului de onoare format din militari apartinand Brigazii 18 Infanterie „Banat”, Gruparii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat”.

militari unire

De asemenea, cei prezenti la evenimente, au putut asculta si fanfara Brigazii 18 Infanterie Banat, care a cantat muzica militara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. LA MULŢI ANI, DRAGI ROMÂNI!
    Majoritatea românilor îşi ,,venerează” țara doar de ziua națională, alții nici atunci, iar în ziua ce urmează mulți reiau atitudinea otrăvitoare, ignorantă şi iresponsabilă asupra acestei țări. Spunem că ne dorim să avem o țară ca ,,afară”, noi nefăcând nimic pentru asta. Am crezut într-o lume nouă, dar ce am făcut din crezul nostru? E păcat de toată risipa noastră de talent şi vitalitate. Merităm mai mult decât vor alţii să recunoască şi trebuie să ne luăm singuri partea pe care alţii ne-o refuză. Nimeni nu ne va aduce în dar identitatea moştenită din străbuni. Beneficiem de fonduri europene, dar Tovarășii aleși ne blochează accesul. În schimb, prin falși moștenitori, vin să-ţi ceară, spunând că le eşti dator. Pentru aceasta, merită să fii vigilent şi responsabil române! Dacă nu îţi vei gestiona responsabil clipa, îţi vei refuza singur veşnicia. Oricum indiferent de ce ar fi, dragi români de orice etnie şi de pretutindeni, nu stați şi vă întrebați ce poate face România pentru voi, întrebați-vă ce puteți face voi pentru România! Voi sunteți România! La mulţi ani, dragi români, oriunde v-aţi afla!

  2. Folica , romanul s-a nascut poet, dar cand mai ia cate ceva isi aduce aminte si o ia pe aratura