Noutati :

„Homosexualii sunt vrednici de moarte”! Ce invata elevii romani la ora de Religie despre gay

27 aprilie, 2015 - 03:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

BRASOV. Un profesor de religie de la un liceu din Brasov este acuzat de elevi ca foloseste la ora un „discurs intolerant, discriminatoriu si homofob”.

Mai exact, dascalul le-a distribuit saptamana trecuta elevilor o brosura anti-homosexuali, in care se spune inclusiv ca „cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte„, noteaza ziare.com.

Gestul profesorului a fost semnalat de catre liceeni Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), care au transmis presei un comunicat cu mai multe detalii despre brosura intitulata „Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane„.

CITESTE SI: Socant! Un bebelus promoveaza homosexualitatea in plin centrul Timisoarei pe un panou publicitar! S-a iscat un adevarat scandal

Brosura este editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), iar in paginile acesteia homosexualitatea este prezentata drept o „faradelege”, o „boala”, un „stigmat”, o „amenintare a civilizatiei”.

Prezentand drept ‘argumente’ o insiruire stupefianta de falsuri, rastalmaciri si opinii personale demne de procesele Inchizitiei, brosura legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la actiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac‘”, se precizeaza in comunicatul ASUR.

Reprezentantii asociatiei au catalogat gestul profesorului de religie drept inacceptabil si au solicitat conducerii liceului si Inspectoratului Scolar Brasov sa demareze o ancheta in acest sens.

De asemenea, solicitam Ministerului Educatiei sa elaboreze si sa implementeze un set de politici educationale destinate a preveni infiltrarea gruparilor religioase fundamentaliste in scoli pentru a preveni propaganda homofoba si incurajarea atitudinilor violente in randul elevilor. Pozitia ASUR este neechivoca: in unitatile publice de invatamant trebuie sa se respecte o stricta neutralitate religioasa, iar in cadrul orelor de Religie trebuie predata Istoria Religiilor si nu viziunea particulara a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela„, subliniaza reprezentantii ASUR.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Bravo domnului profesor Dorel Chiriţă! Aceasta este o atitudine demna, corecta, prin care trebuie sa li se spuna copiilor adevarul. Homosexualitatea este o spurcaciune pe care nici dobitoacele nu o savarsesc. LGBT este Sodoma zilelor noastra, este o asociatie careia nu ii pasa de sarmanii oameni bolnavi atat la suflet cat si la trup, ci doar ii incurajeaza in nebunia lor pentru ai folosi in pervertirea si stricarea copiilor nostri.
  Toate aceste asociatii sunt puternic finantate si nu au nici-o legatura cu drepturile omulu,i ci doar cu rasturnarea si distrugerea adevaratelor valori umane.

  „23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.”
  (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – cap.1)

 2. Voi presa uitati sa subliniati un lucru f important.In Ortodoxie ,nu exista moarte,fiindca moartea este sinonima cu trecerea in nefiinta,ori stim foarte bine de la Hristos ca omul odata nascut nu mai are sfarsit.Profesorul vorbea de moartea spirituala,de chinul vesnic al sufletului care nu s-a cait de sodomie in viata pamanteasca.Iadul acelui suflet va fi pofta de a-si satisface placerile dobitocesti,dar imposibilitatea de a o mai face in cealalta dimensiune a mintilor fara de trup.

 3. […]
  „În schimb, folosind exprimarea ambiguă din comunicat, ASUR cere Ministerului Educaţiei „să elaboreze și să implementeze un set de politici educaționale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în școli”.
  Cu alte cuvinte, ASUR zice aşa: dacă nu putem scoate religia din şcoli, atunci măcar să o cenzurăm în funcţie de agenda noastră, astfel încât să devină o şuetă comodă şi deci irelevantă. Exact preluarea calapodului folosit de comunişti după ce au observat că oamenii nu renunţă la „opiul popoarelor”.
  […]
  Articol integral: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/28/linsaj-mediatic-si-manipulare-grosolana-marca-asur-comp-scandalul-profesorului-de-religie-care-ar-fi-impartit-elevilor-brosura-cu-mesajul-homosexualii-sunt-vrednici-de-moarte/