Noutati :

Haosul din Primaria Timisoara, reclamat la prefect. Proprietarii de terase se plang de dubla sanctiune in lipsa unui nou regulament de functionare a comertului stradal in oras

16 martie, 2022 - 01:47 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Prefectul de Timis anunta ca a fost asaltat de plangeri din partea agentilor economici cu afaceri in zona serviciilor si comertului, mai ales din partea detinatorilor de terase, care se declara victimele haosului din Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Se cauta o firma care sa faca aplicatia si sa gestioneze noul sistem integrat de plata prin telefon a parcarilor din Timisoara. Din 1 aprilie, Timpark incepe sa incaseze noile tarife prin BIP, SMS ori card bancar 

In lipsa unui nou regulament de functionare a comertului stradal si prestarii serviciilor, pe care administratia Fritz intarzie sa-l intocmeasca si sa-l supuna aprobarii, reprezentantii firmelor se trezesc in situatia de a fi amendate, de a li se anula avizele de functionare, respectiv sa o ia de la capat cu autorizarea.

In ultima perioada, am primit o serie de audiente de la agenti economici care detin terase, in special in centrul municipiului Timisoara, si care reclama ca la primarie nu au cui sa se adreseze si ca nu au o cale de comunicare cu reprezentantii administratiei locale. Ei au sesizat niste chestiuni care, la urma urmei, tin de buna functionare a primariei, iar noi, ca prefectura, verificam legalitatea. In momentul in care exista o nemultumire in randul populatiei sau a agentilor economici, datoria mea mi se pare ca este sa trag un semnal de alarma„, spune Mihai Ritivoiu.

Prefectul a explicat care sunt problemele cu care se confrunta comerciantii si in ce situatii sunt pusi de catre municipalitate.

Nu exista un regulament nou de comert stradal, se pune in practica o dubla sanctiune care este legala, am studiat-o, dar neoportuna si imorala, daca ma intrebati pe mine, descurajand activitatea agentului economic. Adica, pe langa faptul ca agentii economici, in special cei cu terase sunt amendati pentru ca nu au reusit sa isi prelungeasca avizul de functionare in timp util, apoi dupa ce primesc amenda, li se si anuleaza avizul chiar daca le lipsesc unul sau doua documente si sunt pusi in situatia sa o ia de la zero cu tot procesul de autorizare.

Mai mult, acest lucru nu se poate face, decat daca prezinta un proces verbal de contraventie, pe langa acel aviz care a expirat si este situatia in care acesti proprietari de terase cauta prin oras agentul constatator, politistul, ca sa ii amendeze, ca sa aiba un proces verbal de constatare a contraventiei, sa poata sa se duca sa reia acest fenomen„, a explicat prefectul de Timis.

Mihai Ritivoiu anunta ca a facut recurs gratios la Primarie.

Am facut un recurs gratios la primarie, este o procedura… care tine de aceasta dubla sanctiune. Li se anuleaza practic autorizatia de functionare si trebuie sa o ia de la zero cu toate avizele, unele dintre ele existente, absolut functionale, trebuie sa plateasca alti bani pentru reautorizari. In acest moment este mingea in terenul Primariei in ceea ce priveste acest recurs gratios pe care l-am trimis Primariei pe partea cu regulamentul si terasele.

Indemn la mai mult calm si mai putina indarjire pe subiect. Cred ca cu totii ne dorim sa avem niste regulamente si niste reguli bine puse la punct, dar in special terasele din zona centrala reprezinta un punct de atractie in care cu totii probabil ca mergem, macar duminica, reprezinta un punct important in ceea ce inseamna viata sociala a orasului si cu atat mai mult cu cat avem mult-trambitata Capitala Europeana a Culturii, in scurt timp. Nu stiu daca este cel mai bun moment de a crea sincope procedurale in buna functionare a acestor terase„, a mai precizat prefectul de Timis.

In cadrul sedintei de consiliu local de marti, 15 martie, alesii au hotarat prelungirea termenului de vizare pentru anul 2022 a Acordului pentru desfasurarea exercitiilor comercial din Regulamentul privind conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale si de prestari servicii in Timisoara. Practic, agentii economici au la dispozitie 90 de zile in plus pentru a-si prelungi documentele, noul termen fiind 30 iunie 2022.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...