Noutati :

Haos in Primaria Timisoara. Nicolae Robu: Ni s-a solicitat regandirea arhitecturii pentru viitorul Pod Jiul. Reprezentantii de la Monumente: S-a cerut acum 1 an

21 septembrie, 2018 - 08:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Nicolae Robu anunta nu demult ca in luna octombrie va fi lansata licitatia privind proiectul tehnic pentru primul pod ce are sa se construiasca peste Bega, la Timisoara, in ultimii 50 de ani. Desi, potrivit planului initial, lucrarile ar fi trebuit sa inceapa inca din 2017.

Este vorba de Podul Jiul, care urmeaza sa se faca in continuarea strazii cu acelasi nume, catre Splaiul Tudor Vladimirescu.

Desenele cu proiectul, prezentate de edil anul trecut, vor trebui sa sufere modificari, la cererea Directiei de Cultura si Patrimoniul National al Judetului Timis, anunta vineri primarul Nicolae Robu.

S-a cerut sa se faca schimbari in arhitectura Podului Jiul. Eu am prezentant proiectul cum se doreste sa fie si a fost apreciat. Cei de la Monumente au cerut sa modificam”, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul, contrazis de cei de la Monumente

Reprezentantii Directiei de Cultura si Patrimoniul National al Judetului Timis explica pentru opiniatimisoarei.ro ca informatiile primarului Nicolae Robu nu mai sunt de… actualitate.

Comunicarea aceea de revizuire a fost acum un an. Proiectul a fost deja redepus la Comisia de Monumente si a si trecut acum o saptamana, pentru ca a primit aviz favorabil, conform deciziei Comisiei. S-a cerut o revizuire, proiectantul a corectat de luni de zile ceea ce a cerut Comisia, iar in ultima sedinta a Comisiei Zonale, proiectul a fost aprobat. Acel aviz inca nu e scris si trimis, ca e proaspat. Avizul din partea Comisiei a fost dat pe schimbarile facute de multa vreme. Intr-adevar, pe arhitectura a fost cererea de revizuire, nu pe amplasare, nu pe partea tehnica. Pe cum era desenat podul. S-a revizuit proiectul si e in regula„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Predescu, directorul Directiei de Cultura si Patrimoniul National al Judetului Timis.

Potrivit planului intocmit pentru viitorul Pod Jiul acesta va avea 4 benzi de circulatie si trotuare, care trebuiau sa aiba trei metri si pe o parte si pe cealalta, iar in prima instanta, societatea Vienna Consulting Engineers, firma care s-a ocupat de desene, a facut trotuarele de numai 1,5 metri latime. Lucru ce n-a fost pe placul Primariei Timisoara. Asa ca, s-a procedat la modificarea latimii acestora, in 2017.

Podul urmeaza sa fie o prelungire a strazii Jiul ce vine de la pasajul de cale ferata, dinspre Circumvalatiunii, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Firma care a castigat licitatia de intocmire a studiului pentru podul Jiul a fost Vienna Consulting Engineers SRL, care are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului a fost de 90.000 de lei, fara TVA.

Acum ca situatia avizului de la Monumente este lamurita, licitatia programata pentru proiectul tehnic cu detalii de executie nu va trebui amanata, asa cum credea primarul Nicolae Robu.

UPDATE: Informatiile oferite vineri de directorul Directiei de Cultura Timis pentru opiniatimisoarei.ro au ajuns si la urechile primarului Nicolae Robu, care a reactionat pe pagina sa de facebook si anunta cand vor avea un nou pod peste Bega, daca lucrurile vor decurge conform planurilor sale.

Ieri am fost anunțat telefonic de directorul Direcției Județene de Cultură Timiș, dl. prof. Sorin Predescu, că la ședința de săptămâna trecută a Comisiei de specialitate a Direcției, s-a avizat favorabil noul pod Jiul și că de îndată ce avizul va fi redactat, îl vom primi și ca document.

ESTE ULTIMUL AVIZ DE CARE MAI AVEAM NEVOIE, prin urmare, la proxima ședință de Consiliu Local, vom aproba studiul de fezabilitate și implicit vom da undă verde pentru elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuție. Apoi, când proiectul va fi finalizat, vom lansa licitația pentru execuția propriu-zisă. Astfel, în 2019, CU CERTITUDINE, se vor începe lucrările pe teren, iar ÎN 2020, VOM AVEA UN NOU POD PESTE BEGA, după jumătate de secol!„, a scris pe pagina sa de facebook primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Catre OpT: nu aveti cumva un plan de situatie despre cum va arata parte de pe malul stng, spl. T. Vladimirescu. Ne ar interesa cum se vor inscrie cele 4 benzi peste situata care exista?