Noutati :

Hala doar pentru producatori la Piata de Gros din Timisoara! A fost pusa piatra de temelie

2 aprilie, 2012 - 03:54 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Piata de Gros din Timisoara se extinde pe bani europeni. Luni, reprezentantii Primariei au pus piatra de temelie la cea mai noua hala care se va ridica acolo. Vor avea loc 36 de producatori din Timis si din Ungaria, care vor putea inchiria spatiile gratuit.

Spatiul, care ar trebui sa fie complet amenajat in 5 luni, a fost sfintit de 3 preoti, sub atenta supraveghere a edililor Timisoarei, in frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza, directorul Directiei de Dezvoltare, Aurelia Junie, si seful Societatii de Piete, Victor Stefan.

Noua hala, in valoare de circa 400.000 de euro, va fi dotata la standarde europene, cu sistem de ventilatie, de incalzire si cu toate sistemele de comunicatii necesare. Alaturi se va construi inca o cladire, care va fi destinata unui sistem de supraveghere video. Toti producatorii si angrosistii care vor vinde in piata vor fi urmariti de reprezentantii Societatii de Piete. Pana la finalizarea proiectului, ei vor putea folosi gratuit spatiul, fiind nevoiti sa plateasca doar utilitatile.

Totodata, se va crea si o bursa agricola virtuala intre Timisoara si Szeged, iar banatenii vor putea urmari preturile din Ungaria si viceversa.

„Producatorii si cumparatorii vor fi informati in timp util asupra preturilor, asupra necesarului de produse si se va imbunatati si aprovizionarea pietei. Si pentru cetatean este bine, el poate sa-si aleaga pretul optim, de unde crede ca cumpara mai ieftin, Timisoara sau Szeged. Vom crea si un sistem de monitorizare a celor care intra in piata, deci sa nu intre tot felul de persoane care nu au ce cauta pe aici. Anumite controale care s-au facut au atestat ca vin tot felul de nechemati pe aici”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit directorului Societatii de Piete, Victor Stefan, aceasta noua hala nu este suficienta. „Avem nevoie de mult mai mult spatiu. Prin investitie obtinem vreo 18 boxe de 35 de metri patrati, or, la ora actuala, Piata de Gros ar avea nevoie de cel putin 60-70 de boxe. Acestea care se fac acum vor fi date producatorilor particulari, in functie de suprafetele pe care le cultiva. Bineinteles ca avem probleme la certificatele de producator, dar vom lua in calcul certificatele APIA, unde nu prea poti sa minti, pentru ca acolo sunt declaratii exacte a tot ce cultiva ei. Vom fi nevoiti sa punem cate 2 in boxe si in loc de 18 sa avem 36 de producatori, cei mai reprezentantivi din Timis si, de ce nu, din Ungaria”, ne-a declarat Victor Stefan, seful Serviciului Piete S.A.

Pentru a putea extinde piata si mai mult, reprezentantii Primariei Timisoara spera sa intre in posesia unui teren invecinat, care in acest moment se afla in administrarea Administratiei Domeniilor Statului.

Proiectul este realizat in comun cu Piata de Gros din Szeged, unde se construieste o parcare de cateva sute de locuri. Valoarea totala a proiectului este de 517.000 de euro, doar pentru Timisoara. Reprezentantii municipalitatii considera ca aceasta este cea mai profitabila investitie din aceasta perioada.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ca si la motorul comunismului, „administratia” Ciuhandu foloseste toata energia pe CLAXON! Banere uriase, popi (nelipsiti!) si declaratii sforaitoare!
    In prima etapa de dezvoltare, piata chiar a fost functionala, dar dupa construirea halelor de pe centru in locul parcarilor, a intra in incinta este o aventura! Toti ghiolbanii parcheaza unde li se nazare, inchid masina si pleaca! Pina se intorc ei de unde au plecat, circulatia se blocheaza si nu mai misca nimeni! E un haos total acolo, probabil intretinut deliberat! Cand vine garda, jumatate din patroni – prietenii stiu de ce! – nu apar sa deschida!