Noutati :

Hai sa te specializezi in diferite domenii, la Camera de Comert Timis. Se pregatesc noi serii de cursuri pentru luna septembrie

29 august, 2018 - 11:38 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii septembrie 2018 urmatoarele cursuri:

Curs Expert achizitii publice (Cod COR 214946)

Adresabilitate

Compartimentele de achizitii publice, potrivit noilor prevederi in domeniu, urmeaza a fi formate din cel putin 3 persoane, din care doua treimi trebuie sa aiba cu studii superioare si specializari in domeniul achizitiilor. Cursul poate fi urmat atat de persoanele care lucreaza deja, cat si de cele care ar dori sa lucreze in domeniul achizitiilor publice. Cursul se adreseaza atat autoritatilor contractante cat si celor care participa la licitatii publice in calitate de ofertanti. Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobandirea cunostintelor teoretice dar si pe dezvoltarea aptitudinilor si competentelor practice.

Obiectiv – instruirea persoanelor implicate in achizitii publice cu ultimele modificari legislative in domeniu:
– Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice;
– Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale;
– Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii;
– Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor;
– H.G. 394/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice la Legea 99/2016 (Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016);
– H.G. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice la Legea 98/2016 (Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016).

Tematica:
– Legea achizitiilor publice (legi, hotarari de guvern, domeniul de aplicare);
– Detalierea modalitatilor de consultare a pietei;
– Aspecte legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in SEAP – SICAP;
– Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri;
– Procedura simplificata initiata prin publicarea in SEAP, insotita de documentatia de atribuire aferenta: perioade, date limita pentru oferte;
– Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul SEAP; Dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de SICAP; Arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Cursul este structurat in doua parti:
A. Partea teoretica – livrarea de cunostinte si informatii.
B. Partea practica –  consta in aplicatii practice pentru fiecare sesiune teoretica si familiarizarea cu aplicatia SEAP. Se urmareste astfel internalizarea cunostintelor si informatiilor dobandite in partea de teorie, pentru o mai buna intelegere si aplicare.

Cursul ofera oportunitati de dezvoltare pe piata achizitiilor publice, prin participarea la procedurile de achizitie publica si incheierea de noi contracte cu institutiile publice inregistrate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Perioada: 17 septembrie – 2 octombrie 2018 (12 zile / 60 ore)
Program: luni-vineri, intre orele 1630-2030
Formator: Daniela GOIA
Taxa de participare: 1000 RON (achitabil in doua rate). Membrii CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

***
Curs Inspector / Referent Resurse Umane (Cod COR 333304)

Cursul simplifica munca celor care lucreaza deja ca inspectori Resurse Umane, contribuind la o organizare mult mai eficienta, la aplicarea corecta a legislatiei muncii, la combinarea cadrului legal cu cazuri concrete din practica.

Tematica:
1. Contractul individual de munca;
2. Vechimea in munca;
3. Contractul colectiv de munca;
4. Jurisdictia muncii;
5. Raspunderea salariatilor;
6. Salarizarea. Permisul de munca;
7. Formarea profesionala;
8. Asigurarile sociale de stat;
9. Notiuni de organizare si legislatia muncii;
10. Modul de desfasurare a activitatii ca intreprinzator particular;
11. Recrutarea si selectia personalului;
12. Aplicatii in programul REVISAL.

In cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfasura si un modul de instruire in aplicatia REVISAL, in urma caruia se obtine si un CERTIFICAT DE PARTICIPARE. Vor fi prezentate H.G. 500/2011 actualizata si OMMEPS 1918/2011. Pentru modulul de instruire REVISAL, fiecare participant va avea acces individual la un laptop.

Perioada: 10 – 28 septembrie 2018
Program: luni-vineri, intre orele 1700-2000
Lectori: Lucica ZIRBAU, Dan COJOCARU, Delia FARCHESCU
Taxa de participare: 1000 RON (achitabil in doua rate). Se acorda o reducere de 20% participantilor la seria lunii septembrie!

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

IMPORTANT!

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Informatii si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0720444121, e-mail: [email protected] Persoana de contact: Tania Avramov – Manager DFP.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar gratis nu este nimic ? Ceva cu fonduri UE ?