Noutati :

Hai sa faci parte din echipa Mega Bega. Se pregateste cel mai impresionant spectacol pe apa, in fostul port Timisoara

30 mai, 2018 - 11:33 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Dezvoltat pentru dosarul de candidatura al orasului Timisoara pentru anul 2021 ca unul dintre programele principale ale acestuia sub numele initial de „Mega Bega”, un program va include proiecte si acte artistice diverse, dezvoltate gradual pana in anul 2021.

BEGA! este un program de arta performativa creat de PLAI impreuna cu comunitatea creativa a orasului Timisoara, cu scopul de a activa malurile raului Bega si de a atrage locuitorii orasului spre acestea, implicandu-i in activitati artistice coordonate de organizatii locale si parteneri cu expertiza internationala.

Spre deosebire de un format clasic, BEGA! nu isi propune sa importe productii artistice, in schimb se axeaza pe colaborari cu organizatii cu expertiza de a crea si de a facilita un proces de creatie colaborativ, specific unei comunitati si cu implicarea acesteia.

Miza pe care BEGA! si-o asuma in contextul TM2021 este de a merge mult dincolo de un act artistic in sine si are implicatii culturale, sociale si chiar la nivel de infrastructura.

Astfel, in perioada 30.05 – 09.06, organizatorii dau startul celui de-al doilea apel pentru voluntarii care vor sa faca parte din echipa artistica non-profesionista. De data aceasta, pe partea de miscare scenica si figuratie.

Prima intalnire cu cei selectati va avea loc in data de 9 iunie 2018 de la ora 17:00 la Ambasada.

Repetitiile pentru miscare scenica si figuratie vor avea urmatorul orar:

– 12- 23 IUNIE: cate doua zile pe saptamana, 3 ore pe intalnire, incepand cu ora 18:00.
– 10- 21 IULIE: cate doua zile pe saptamana, 3 ore pe intalnire, incepand cu ora 18:00.
– 12 SEPTEMBRIE – 4 OCTOMBRIE: repetitii generale in portul orasului, incepand cu ora 19:00 (zilele si orele exacte vor fi anuntate ulterior si vor fi aliniate programului general al participantilor)
– 5-7 OCTOMBRIE: SPECTACOL

Persoanele care aplica nu trebuie sa aiba nicio pregatire artistica, ci doar sa isi doreasca sa descopere ce inseamna sa faci parte dintr-un spectacol, alaturi de alti membri ai comunitatii.

Formularul de inscriere se poate accesa aici: www.timisoara2021.ro/bega

Rezultatul colaborarii va fi prezentat in datele de 5,6,7 Octombrie 2018, in cadrul unui spectacol cu trei reprezentatii in fostul port al orasului Timisoara, din zona Dambovita (in dreptul str. Vulturilor).

La apelul de voluntari pentru partea de continut artistic se pot inscrie cei cu varsta de peste 12 ani. Minorii trebuie sa detina acordul parintilor pentru participare. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani pot participa doar daca sunt insotiti la prima intalnire de catre un parinte sau tutore legal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foto este foarte frumoas dar care-i legatura cu Tms si cu Bega??. Doar Zona fostul port al orasului din zona Dambovita (in dreptul str. Vulturilor) arata cu totul altfel! Partenerii cu „expertiza” internationala au vazut zona???
    Mai bine ralizati „jocul” in Parcul Rozelor!