Noutati :

Hai la o tura cu bicicleta prin Banatul de munte! Ce surprize se pun la cale pentru amatorii de excursii pe doua roti, nu departe de Timisoara?

7 februarie, 2016 - 10:02 AM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
1

CARAS SEVERIN. Miscare si distractie pe bicicleta intr-una dintre cele mai frumoase zone din Romania! Turismul pe biclicleta este promovat in Banatul Montan prin intermediul unui proiect european, derulat de Primaria Berzasca, Asociatia Bike Attack si Primaria Golubat din Serbia. ”Poteci pentru Ciclismul Montan in Regiunea Banat” se va desfasura in Clisura Dunarii, si isi propune dezvoltarea ecoturismului in aceasta zona.

Vreme de un an se vor desfasura campanii de promovare a Clisurii Dunarii, atat pe malul sarbesc cat si cel romanesc. De asemenea, prin intermediul caravanelor si a vizitelor de studiu se va promova turismul pe bicicleta. Se vor realiza trasee pentru biciclisti si se vor organiza seminarii in cadrul carora cativa tineri de pe cele doua maluri ale Dunarii vor deveni ghizi de mountainbike.

Nu va lipsi cunoscutul eveniment international Banat Mountain Bike Maraton, care, pana nu demult, se desfasura la Garana. De aceasta data sute de biciclisti din intreaga tara, dar si din strainatate, isi vor da intalnire in Clisura.

Prin intermediul aceluiasi proiect, tinerii de la Bike Attack vor promova evenimentele culturale locale, pentru o mai buna cunoastere a culturii si istoriei din Romania si Serbia, dar si pentru a aduce turismul cultural si sportiv in atentia publicului larg. Proiectul are o valoare de peste 260.000 de euro. 85 la suta din finantare provine din partea Uniunii Europene, iar restul, de 15 procente este asigurat de Guvernul Romaniei si partenerii care implementeaza proiectul.

FOTO: cartitaplimbareata.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. abia. aștept să. primesc informații. despre. evenimente