Noutati :

Hackerul „Vladutz”, condamnat la trei ani inchisoare inchisoare si la plata a peste 155.000 de dolari!

8 decembrie, 2011 - 07:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Romanul acuzat ca a accesat mai multe conturi de e-mail ale companiei eBay, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si la plata unor despagubiri de peste 155.000 de dolari. Vezi cati bani a sustras!

Hackerul „Vladutz” Duiculescu a fost pus sub acuzare in 5 aprilie 2007, pentru incalcarea Legii 161/2003 referitoare la accesul fara drept la un sistem informatic, modificare fara drept de date informatice si restrictionarea accesului la acestea, vanzarea sau punerea la dispozitie sub orice mod de programe ce permiteau accesul fara drept la diferite sisteme informatice, informeaza www.mediafax.ro.

Anchetatorii americani au stabilit ca utilizatorii eBay erau directionati catre site-uri false in numele eBay, iar aplicatia in cauza folosea o metoda unica de verificare in timp real a numelui si a parolei.

Astfel, au fost identificate peste 270 de site-uri suspecte, din care in sapte s-a confirmat legatura cu aplicatia atipica care continea aceleasi date de contact, care-l indicau in final pe Vlad Duiculescu, care utiliza pseudonimul Vladutz.

„Reprezentantii eBay l-au contactat pe invinuit, acestia pretinzand ca sunt interesati sa cumpere aplicatia si chiar i-au solicitat o intalnire pentru efectuarea unei probe live, in urma careia a rezultat ca instalarea s-a realizat de la acelasi IP. Reprezentantul eBay a acceptat sa cumpere kit-ul, invinuitul furnizand, printr-un mesaj trimis de la adresa sa de IP, ca date de contact pentru trimiterea banilor, coordonatele domiciliului personal din Bucuresti. in urma verificarilor efectuate ulterior s-a stabilit ca identitatea mentionata este reala, persoana ce ar fi trebuit sa ridice suma de bani fiind invinuitul Duiculescu Vlad Constantin”, sustin anchetatorii.

Ulterior, eBay a transmis prin US-Secret Service mai multe documente privind site-urile de phishing si conturile compromise, constatandu-se atunci un prejudiciu total de 1,2 milioane dolari.

In 28 februarie 2007, eBay a facut o alta sesizare pentru accesarea prin folosirea de IP-uri romanesti, in mod fraudulos, de catre o persoana cu pseudonimul „Vladutz” a unor conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai companiei, fiind reclamat un prejudiciu de peste 900.000 de dolari.

La data de 27 septembrie 2007, reprezentantul eBay Inc. in Europa de Est a sesizat autoritatile romane cu privire la faptul ca un numar de 1.111 conturi ale utilizatorilor eBay au fost accesate neautorizat, compania stabilind prejudiciul suferit pentru acest caz la 5.532,78 de dolari, suma care se adauga celei anterioare cu care s-a constituit parte civila.

Accesarea neautorizata s-a repetat si in 10 octombrie 2007, aceasta ducand la suspendarea conturilor.

Vlad Duiculescu a fost arestat in 17 aprilie 2008, fiind deferit justitiei in octombrie acelasi an. Hackerul a fost eliberat din arest prevetiv in 21 ianuarie 2010.

Dupa un an, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea lui Vlad Constantin Duiculescu la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de acces, fara drept, la un sistem informatic in forma continuata; la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, in forma continuata; la un de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de producere si de punere la dispozitie, fara drept, a unui program informatic si a unui cod de acces care permit accesul la un program informatic, in forma continuata; la doi ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de introducere, fara drept, de date informatice, rezultand date necorespunzatoare adevarului in vederea producerii de consecinte juridice, in forma continuata, potrivit www.mediafax.ro.

Instanta a dispus ca acuzatul sa execute pedeapsa cea mai grea de trei ani de inchisoare, insa, in temeiul articolului 86, indice 1, Cod penal a decis suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii aplicata inculpatului pe durata unui termen de incercare de opt ani.

Alaturi de Vlad Duiculescu au fost condamnati complicii sai Mihai Adrian Savin si Dragos Florin Oprea la cate un an si jumatatre de detentie, pedeapsa ce a fost suspendata, fiind aplicat un termen de incercare de trei ani si sase luni.

Instanta l-a obligat pe Duiculescu la plata catre ebay Inc a peste 155.000 de dolari.

Duiculescu si ceilalti doi acuzati, dar si acuzarea au facut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in 1 noiembrie 2011 a respins contestatiile partilor.

Decizia Curtii nu este insa definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...