Noutati :

Un hacker roman a spart serverele Agentiei Spatiale Europene. TinKode a mai patruns in serverele marinei regale britanice, ale armatei SUA si NASA

19 aprilie, 2011 - 11:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Site-ul Agentiei Spatiale Europene (ESA) a fost spart de un binecunoscut hacker roman, care isi spune TinKode si care in trecut a intrat pe serverele marinei regale britanice, ale armatei SUA si chiar ale NASA.


Romanul a patruns in serverul de web al site-ului www.esa.int si a deschis documente sensibile, inclusiv proiecte referitoare la activitatea satelitilor. El si-a dezvaluit atacul (nu si metoda) pe site-ul propriu, unde a postat, printre altele, sute de adrese de e-mail, baze de date cu utilizatori si parolele asociate unor renumite institute stiintifice europene si companii, printre care CERN sau BAE Systems.

„TinKode” sustine ca a trimis un e-mail catre ESA, care are sediul la Paris, in care si-a anuntat prompt atacul. El ar fi vrut sa marcheze astfel aniversarea intoarcerii cu bine pe Pamant, la 17 aprilie 1970, a navetei Apollo, dupa esecul acesteia de a ajunge pe Luna.

Agentia Spatiala Europeana a confirmat ulterior atacul, dar a spus ca site-ul principal nu a fost afectat si nici reteaua sa interna, in schimb au fost compromise cateva servere FTP folosite de cercetatori din organizatii partenere pentru a face schimb de date. „Serverele afectate au fost inchise, securitatea a fost sporita, iar partenerii au fost anuntati”, a declarat un purtator de cuvant de la ESA.

„TinKode” este cunoscut pentru atacurile sale prin care expune vulnerabilitatile unor site-uri foarte cunoscute. Unul dintre site-urile vizate de roman in trecut a fost YouTube.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...