Noutati :

Guvernul desfiinteaza functiile de inspector guvernamental. Ovidiu Draganescu sustine ca aceasta e o functie inutila

10 februarie, 2011 - 12:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Guvernul a decis, printr-un proiect de lege, desfiintarea functiei de inspector guvernamental, persoanele care ocupa in prezent aceste posturi urmand sa fie trecute intr-un corp de rezerva. Judetul Timis are doi inspectori guvernamentali: Ovidiu Draganescu si Laviniu Bedrosian.

Ovidiu Draganescu, fost prefect de Timis, acum inspector guvernamental in judetul Maramures, spune ca aceasta decizie este bine-venita, in timp ce Laviniu Bedrosian spune ca asteapta ca decizia Guvernului sa treaca prin Parlament si sa devina lege.

„Este o hotarare foarte buna. Cred ca trebuia sa fie luata mai demult pentru a nu se cheltui bani de la bugetul de stat. Am luat un salariu nemeritat pentru ca nu am avut nicio atributie, ca inspector guvernamental, din cele legal prevazute. Eu as fi demis inspectorii guvernamentali din prima zi. Ni se cerea sa trimitem un raport pe luna. Rusinos!”, a declarat Ovidiu Draganescu.

Intrebat de ce nu a demisionat din aceasta functie, Ovidiu Draganescu a raspuns ca ar fi avut cheltuieli foarte mari. „Daca as fi demisionat, as fi avut de platit doua cursuri. Este vorba de cursul de un an pentru functia de prefect si un al doilea curs, tot de un an, de inalt functionar public. La acestea se adauga alte cheltuieli pe care le-a avut statul,cu deplasarea mea la Bucuresti. Daca mi-as fi dat demisia, ar fi trebuit sa dau toti banii acestia inapoi. Va dati seama ca nu reuseam sa ii achit nici daca imi vindeam casa”, a spus Draganescu.

Conform lui Draganescu, leafa unui inspector guvernamental este de 2.900 de lei, net, pe luna, la care se mai adauga inca aproximativ 2.500 de lei deconturi

La randul sau, celalalt inspector guvernamental de Timis, Laviniu Bedrosian, fost subprefect de Timis, spune ca legea pregatita de Guvern poate suferi modificari.

„Nu comentez deciziile Guvernului. Este un proiect de lege care urmeaza sa mearga in Parlamentul Romaniei. Legea poate suferi modificari”, a spus Bedrosian.

Potrivit datelor prezentate la Palatul Victoria, la Secretariatul General al Guvernului sunt inregistrate in prezent 77 posturi de inspector guvernamental. Costurile totale aferente anului trecut pentru inspectorii guvernamentali s-au ridicat la aproape 5 milioane lei, din care suma destinata salariilor, primelor de vacanta si a platii celui de-al 13-lea salariu a reprezentat 3,642 milioane lei, fondurile pentru deplasari la domiciliu si sume forfetare s-au ridicat la 350.000 lei, iar contributiile angajatorului reprezentau aproximativ un milion de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...