Noutati :

Guvernul vrea sa bage uniforma in scoala! Fiecare unitate de invatamant isi alege modelul

3 aprilie, 2012 - 08:56 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul va sustine initiativa legislativa a unor parlamentari de introducere a tinutei scolare obligatorii in scoli, iar prescolarii si elevii provenind din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru achizitionarea uniformelor.

Executivul a formulat, in sedinta de marti, un punct de favorabil initiativei legislative depuse de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR si ai minoritatilor nationale privind introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general, liceal, profesional obligatoriu de stat si privat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, initiativa legislativa nu are in vedere introducerea unor uniforme „precum cele existente inainte de 1989”. „Proiectul de lege lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, stabilirea identitatii scolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unitati scolare, in ideea de a avea o identitate scolara foarte bine clarificata si un tratament egal fata de toti elevii”, a sustinut Suciu.

Acesta a precizat ca scolile vor putea alege intre introducerea unei tinute obligatorii sau a unor „elemente de identificare” pentru elevi. „scolile au libertatea in alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniforma, pot fi elemente de uniforma, un sacou, un anumit pantalon, o anumita tinuta, deci nu este unfiorma standard impusa ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare”, a aratat Dan Suciu.

Potrivit acestuia, introducerea tinutei obligatorii are avantaje legate de siguranta elevilor in scoli, deoarece pot fi identificate mai usor persoanele straine, si se elimina totodata aparitia de „concurente stranii” intre parinti si discriminari care apar intre elevi prin tinuta pe care acestia o afiseaza in scoala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...