Guvernul trimite aproape 25 de milioane de lei pentru Colterm Timisoara. Vezi ce datorii are societatea de termoficare!

TIMISOARA. Rectificarea de buget facuta de Guvern aduce Timisoarei aproximativ 25 de milioane de lei, a anuntat primarul Nicolae Robu. Potrivit acestuia, Colterm primeste doar jumatate din banii pe care i-a cerut.

Dupa rectificarea de Guvern de saptamana trecuta, Colterm isi va putea plati in cele din urma o parte din aerieratele pe care le are de achitat furnizorilor de agent termic.

Banii nu au venit pe localitati, dar am fost informati de catre Ministerul Administratiei ca s-au furnizat sume la nivelul a circa 50% din ceea ce s-a cerut. Timisoara a cerut in jur de 50 de milioane de lei si s-au alcoat aproape 25 de milioane”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul mai spune ca datoriile Colterm sunt neplatite inca din anii 2010 si 2011 si s-au acumulat din cauza faptului ca Guvernul Romaniei nu a virat subventiile promise.

Noi avem intr-adevar de primit si de la bugetul local si de la bugetul de stat. De la Guvern ar fi trebuie sa vina 50 de milioane de lei, iar restul pana la 70 de milioane trebuie sa-i primim de la bugetul local. La furnizori avem de dat aproximativ 40 de milioane de lei, pentru mai multe servicii, dar si pentru combustibil. Speram ca pe luni, marti o sa avem mai multe informatii si vor veni banii”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Petrica Pampu, directorul Colterm.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.