Guvernul francez, condus de premierul Francois Fillon a demisionat dupa sase luni de criza guvernamentala

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a acceptat, sambata, demisia premierului Francois Fillon si a guvernului condus de acesta. Dupa sase luni de criza guvernamentala în Franta, premierul Francois Fillon a depus, sambata, demisia sa si a cabinetului sau, la Palatul Elysee. Presedintele Sarkozy a acceptat demisia, dar Fillon urmeaza sa fie numit din nou în functie duminica dimineata. Demisia guvernului Fillon este prima etapa a remanierii guvernamentale si din cate se pare premierul demisionar va fi repus în functie duminica dimineata, acesta urmand sa formeze un nou guvern. Nicolas Sarkozy a ales continuitatea la guvernare, desi mai avea si varianta numirii lui Jean-Louis Borloo. Desi era de asteptat ca remanierea guvernamentala sa înceapa luni, se pare ca Sarkozy a grabit lucrurile dupa ce fostul premier Alain Juppe a anuntat ca va reveni în guvern. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de presa franceza, Juppe ar urma sa fie numit ministru al Apararii.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a acceptat, sambata, demisia premierului Francois Fillon si a guvernului condus de acesta. Dupa sase luni de criza guvernamentala în Franta, premierul Francois Fillon a depus, sambata, demisia sa si a cabinetului sau, la Palatul Elysee. Presedintele Sarkozy a acceptat demisia, dar Fillon urmeaza sa fie numit din nou în functie duminica dimineata.

Demisia guvernului Fillon este prima etapa a remanierii guvernamentale si din cate se pare premierul demisionar va fi repus în functie duminica dimineata, acesta urmand sa formeze un nou guvern. Nicolas Sarkozy a ales continuitatea la guvernare, desi mai avea si varianta numirii lui Jean-Louis Borloo. Desi era de asteptat ca remanierea guvernamentala sa înceapa luni, se pare ca Sarkozy a grabit lucrurile dupa ce fostul premier Alain Juppe a anuntat ca va reveni în guvern. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de presa franceza, Juppe ar urma sa fie numit ministru al Apararii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.